Vaihtoehto Suomen tuntureille: Lähde laskettelulomalle Ruotsin vuoristoon

25.01.2014 21:15 - Katariina Näreaho

Kun Suomen laskettelukeskukset on koluttu läpi ja laskija alkaa kaivata uusia rinteitä valloitettavaksi, kannattaa katse suunnata naapurimaahamme Ruotsiin.

Monelle tulee Ruotsin laskettelukeskuksista ensimmäisenä mieleen Åre, mutta tarjolla on myös muita kohteita. Pohjois-Ruotsista löytyy aitoa vuoristoa ja muun muassa maailman pohjoisimmat hiihtokeskukset Björkliden ja Riksgränsen. Laskettavaa on enemmän kuin tarpeeksi, sillä samalla hiihtopassilla pääsee koluamaan molempien keskuksien rinteitä rajattomasti.

- Kausi alkaa helmikuussa, kun aurinko tulee takaisin ja kaamosaika päättyy. Kausi jatkuu aina kesää asti, eli jopa juhannuksena pääsee laksettelemaan, Lapland Resortsin myynti- ja markkinointipäällikkö Merja Bergwall kertoo.

Ero Suomen rinteisiin on suuri: Björklidenissä ja Riksgräsenissä laskettelu tapahtuu puurajan yläpuolella luonnon lumessa, joten avaria laskureittejä on valtavasti. Myös helihiihto onnistuu vuoristossa.

Vuoristoa ei tarvitse kuitenkaan pelätä. Bergwallin mukaan myös lapsille ja aloittelijoille löytyy laskettavia rinteitä.

- Ja jos ei ole omaa kokemusta paljoa, niin mukaan voi ottaa vuoristo-oppaan.

Mutta miten Ruotsin vuoristoon sitten pääsee? Nopein reitti eteläisestä Suomesta on ottaa ensiksi lento Tukholmaan sieltä vaihtolento Kiirunaan. Kiirunasta pääsee hiihtokeskuksiin bussikuljetuksella tai autolla. Pohjois-Suomessa asuvat pääsevät paikan päälle helposti myös omalla autollaan.

- Laskettavaa riittää sesongista toiseen mielettömästi. Aikaa on hyvä varata vähintään muutama päivä, jotta ehtii kunnolla laskea. Kun laskettavaa riittää, niin ei sieltä halua lähteä poiskaan.

Lisätietoja Björklidenistä ja Riksgränsenistä löydät Visit Swedenin Talviruotsi-sivuilta.

Kilpailut

Uusimmat