Tee ystävänpäivästä ikimuistoinen - herkuttele rakkaasi kanssa suklaahotellissa

11.02.2014 20:45 - Reija Saarinen

Kokeile tänä vuonna jotain uutta ohjelmaa ystävänpäivänä.

Ystävänpäivä lähestyy kovaa vauhtia. Vietätpä päivän yksin tai kultasi kanssa, niin olennaisena osana on tietenkin suklaa. Uudelle tasolle tämän herkuttelun vievät suklaan innoittamat hotellit.  Ystävänpäivän kunniaksi trivago.fi keräsi listan suklaahotelleista, jotka tarjoavat erilaisia suklaaseen liittyviä palveluja.

Hotelli Sacher (Wien, Itävalta)

Hotel Sacher on yksi Wienin tunnetuimmista hotelleista. Tämä vuonna 1876 perustettu viiden tähden hotelli sijaitsee Wienin kansallisoopperan vieressä ja on kuuluisa aprikoositäytteisestä suklaakakustaan, joka myös sacherkakkuna tunnetaan. Sanotaan, että hotellin perustaja tarjosi kakkua ensimmäisen kerran jo 1832, siis kauan ennen Sacher hotellin perustamista. Kakkujen ja muiden matkamuistojen myynti tuokin jopa kolmanneksen hotellin tuloista. Hotellin Café Sacher Wien on tunnelmaltaan perinteisen wieniläinen ja täydellinen paikka romanttisille kakkukahveille 14. helmikuuta. Jos romantiikka ei voisi vähempää kiinnostaa, hotellin kahvila on totta kai myös ihanteellinen paikka täydellisen suklaakakun nauttimiseen.

Du Cadran (Pariisi, Ranska)

Du Cadran -hotelli sijaitsee vain muutaman minuutin matkan päässä Eiffel-tornista ja Champs-Élyséestä ja sieltä on helppo suunnata kaikkialle Pariisiin. Herkkusuu nauttii hotellin baarista pientä suklaapurtavaa ennen päivää maailman romanttisimmassa pääkaupungissa. Hotellin yhteydessä olevassa suklaabaarissa on tarjolla yli 30 erilaista suklaata. Makuja löytyy teesuklaasta inkivääriin ja piparmintusta omenaan tai merisuolalla maustettuun suklaaseen. Täällä on mahdollisuus maistaa myös esimerkiksi tryffelin, mintun, ruusun tai kolanmakuisia vaahtokarkkeja. Jos kaikki tämä kuulostaa liian makealta, vierailija voi kokeilla vaikkapa vintage-kaakaota ripauksella vaniljaa ja chiliä. Jos makeanhimo ei vaimene vielä tälläkään, on baarissa tarjolla myös erilaisia suklaalla höystettyjä cocktaileja.

Etruscan Chocohotel (Perugia, Italia)

Vesi herahtaa kielellesi todennäköisesti heti, kun astut sisään hotellihuoneeseesi Etruscan Chocohotellissa. Tämä hotelli on täysin omistettu suklaalle, joka näkyy niin sisustuksessa kuin esimerkiksi suklaapatukan muotoisessa avaimessa. Täällä melkein yllättyy, kun hotellin uima-allasta ei olekaan täytetty suklaalla. Ystävänpäivää voi juhlia esimerkiksi nauttimalla illallista hotellin ravintolassa, jossa on luonnollisesti tarjolla suklaa-aiheisia alkupaloja ja jälkiruokia. Myös aamiaisella on tarjolla paljon suklaaerikoisuuksia, sekä itseoikeutetusti Nutellaa eli erityisesti keskieurooppalaisten ja amerikkalaisten suosimaa suklaapähkinälevitettä. Hotellissa on myös suklaapuoti kotiinviemisiä varten, mikäli et ole lomasi jälkeen jo korviasi myöten täynnä suklaata.

The Chocolate Boutique Hotel (Bournemouth, Iso-Britannia)

The Chocolate Boutique hotellissa Bournemouthissa on 15 huonetta, jotka on sisustettu suklaisin värein. Täällä suklaata tarjoillaan joka päivä huoneeseen, ja jos haluat, voit vaikkapa nauttia suklaapannukakkuja aamiaisella. Hotellin ystävänpäiväpakettiin kuuluu belgialainen suklaasuihkulähde mansikoiden, Cavan ja vaahtokarkkien kera. Hotellin baarissa pääsee maistamaan erikoisia suklaacocktaileja. Hotellissa järjestetään myös suklaakursseja, joissa voi oppia suklaan historiasta ja valmistusprosessista pavusta patukkaan sekä valmistamaan belgialaisia suklaakonvehteja oikeilla aineksilla.Rosas & Xocolate (Merida, Meksiko)

Rosas & Xocolate -hotelli on, kuten nimikin kertoo, vaaleanpunainen. Hotellissa on panostettu sisustuksen yksityiskohtiin keraamisesta laattalattiasta huoneiden puisiin pylvässänkyihin. Hotellin erikoisuus ovat suklaahoidot, jotka hyödyntävät kaakaon ominaisuuksia henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tarpeisiin. Perinteinen suklaahoito on jaettu kolmeen kertaan, joista jokainen kestää tunnin, ja hoitoja tarjotaan myös pareille, ystävänpäivän hengessä.

Lähde: Trivago

Kilpailut

Uusimmat