Matkalla New Yorkiin? Lue parhaat tärpit

19.04.2014 17:15 - Katariina Näreaho

New York on tarunhohtoinen kaupunki, jossa riittää nähtävää ja koettavaa vuorokauden ympäri.

New York on muuttunut vuosien saatossa paljonkin. Vielä 1990-luvun alussa kaupunki tuntui suomalaisille kaukaiselta ja mystiseltä paikalta, mutta nykyään New York on monelle tuttu paikka.

- New York on muuttunut paljon. Se on turvallinen paikka verrattuna 80-90-lukujen taitteeseen. Muun muassa Harlemista on tehty turistikohde, ja se on erittäin mielenkiintoinen kohde käydä. Nyt Brooklynistä on tulossa vaihtoehtokohde Manhattanille, OK-matkojen paikallisopas Jyrki Nilson kertoo Iskelmän haastattelussa.

Nilsonin mukaan New Yorkissa viehättää sen monimuotoisuus. Kaupungista löytyy paljon ravintoloita, kulttuuria, viihdettä, nähtävyyksiä ja urheilutapahtumia.

- Kaikki on lähellä toisiaan, joten viikon matkallakin ehtii kokea kaikkea.

Nilsonin mukaan viikko on kuitenkin suhteellisen lyhyt aika New Yorkiin. Kaupungissa ensimmäistä kertaa matkustavien kannattaakin suunnata perinteiselle Manhattanin kaupunkikierrokselle, jonka aikana pääsee näkemään New Yorkin kohokohdat.

- Kierroksella näkee kaikki tärkeimmät nähtävyydet, muun muassa Harlemin, Keskuspuiston, Battery Parkin, josta näkee Vapaudenpatsaan, YK:n päämajan ja Rockefeller Centerin. Se kestää neljä tuntia ja sen jälkeen on hyvä lähteä omatoimisesti katselemaan paikkoja, Nilson kertoo.

Vaikka kaupunki on suuri, on siellä helppo kulkea myös kävellen. Pidemmät matkat voi taittaa kätevästi metrolla tai bussilla.

- New Yorkiin ei voi koskaan kyllästyä. Kaupunki on ympäri vuorokauden auki siellä tapahtuu koko ajan.

Lisätietoja New Yorkista, aukioloajoista, lippujen hinnoista ja paljon muusta löydät muun muassa osoitteesta www.nyc.com ja www.nycgo.com.

Lue myös: Viisi asiaa, jotka on hyvä tietää Jenkkeihin matkustettaessa

The Voice ja Iskelmä ovat osa SBS Discovery Radiota.

Kilpailut

Uusimmat