Haaveiletko romanttisesta matkasta Italiaan? Katso, mikä suosikkikaupungeista sopisi juuri sinulle

12.07.2014 17:15 - Katariina Näreaho

Italia on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista, eikä ihme. Maa on täynnä kulttuuria, historiaa, hyvää ruokaa ja välimerelllistä tunnelmaa.

Italia on täydellinen kohde pariskunnille. Mutta minne kaupunkiin sinun olisi paras rakkaasi kanssa matkata? Esittelyssä neljä suosikkikohdetta.

Ikuista rakkautta Roomassa

Matka "ikuisena kaupunkina" tunnettuun Roomaan on upea vertauskuva ikuiselle rakkaudelle. Kaupungissa voi kuluttaa päiviä antiikin ihmeiden tutkimiseen. Paikallisten lähteiden mukaan Roomaa kannattaa ihastella myös kokonaisuutena: kauneimmat näkymät alas kaupunkiin avautuvat Gianicolon kukkulalta, jossa voit samalla nauttia myös romanttisesta puistokävelystä rakkaimpasi kanssa. Mikäli sydämesi kaipaa muinaisen Rooman valtakunnan kaikuja, on antiikin ajan virallinen pääkatu Via Sacra eli "pyhä tie" oikea paikka tarkastella raunioita ja vaihtaa pitkiä katseita murusesi kanssa.

Dramaattista rakkautta Veronassa

Pohjoisen Italian helmi Verona on toiminut erään kaikkien aikojen vaikuttavimpien rakkaustarinoiden näyttämönä: William Shakespeare sijoitti mestariteoksensa Romeo ja Julia Veronaan. Upea kaupunki henkii näytelmän tunnelmaa ja on omiaan romantiikannälkäisille turisteille. Verona on samalla Italian parhaiten säilyneistä historiallisesta kaupungista.

Suloisia unia Firenzessä

Firenze on kauniin Toscanan pääkaupunki ja renessanssin kehto. Uffizin taidemuseosta löytyvät muun muassa Botticellin kuuluisa Venus-maalaus sekä Michelangelon Daavid-patsas. Arno-joen ranta suorastaan kutsuu romanttiselle päiväkävelylle, ja joen ylittävältä Firenzen vanhimmalta sillalta Ponte Vecchiota löytyy useita kultasepänliikkeitä, jonne voitte yhdessä pistäytyä. Myös Giardiano di Bobolin valtava ja hyvin hoidetuttu historiallinen puisto on ehdottomasti visiitin arvoinen paikka. Kävelyn jälkeen puiden varjossa voi ottaa suloiset päiväunet ennen romanttista päivällistä.

Eteeristä tunnelmaa Venetsiassa

Gondoli lipumassa ilta-auringon valossa pitkin Venetsian kanavia on eittämättä yksi klassisimmista romanttisista mielikuvista. Herkkusuut voivat myös jakaa kuuluisan italialaisen jäätelön ihastellessaan Pyhän Markuksen kirkkoa, Dogen palatsia ja Rialton siltaa. Jos taas juhlahumu ja salaperäinen naamiaisväki kiehtoo mielikuvitustasi, kannattaa painaa mieleen Venetsian maailmankuulut helmikuiset karnevaalit.

Lähde: Hotels.com

Kilpailut

Uusimmat