Hupia myös lapsille – Euroopan perheystävällisimmät kaupunkikohteet valittiin

19.09.2014 20:15 - Linda Arponen

Mikäli olette suuntaamassa lasten kanssa kaupunkilomalle, kannattaa maaksi valita Saksa.

Usein kaupunkilomat nähdään pariskuntien juttuna, mutta mikään ei estä myös perheitä lähtemästä sellaisille.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Berliini on Euroopan perheystävällisin kaupunkilomakohde. Kyselyssä analysoitiin ympäristöön, kulttuuriin, talouteen ja turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Tutkimuksen toteutti HouseTrip.com -matkailusivusto.

Tutkimuksella haluttiin auttaa lasten vanhempia löytämään ne kaupungit, jotka toivottavat lapsiperheet tervetulleiksi, jotta koko perhe voisi nauttia kaupunkilomasta.
Tutkimuksessa selvitettiin useita perheille tärkeitä asioita matkailussa ja siinä oli mukana 15 kaupunkia ympäri Euroopan. Näistä kaupungeista analysoitiin esimerkiksi niiden ekologisuutta, turvallisuutta, kulttuurillisuutta ja hintoja.

Berliini valittiin tutkimuksen parhaimmaksi kaupungiksi sen alhaisten saastemäärien, monien museoiden, gallerioiden ja teatterien vuoksi. Lisäksi kaupungissa on varsin vähän rikollisuutta.

Viisi perheystävällisintä kaupunkia ovat seuraavat:

Berliini, Saksa
Valencia, Espanja
Budapest, Unkari
Lissabon, Portugali
Madrid, Espanja

Lisäksi tutkimus sai selville esimerkiksi sen, että Tukholma oli mukana olleista kaupungeista vihrein, Pariisissa oli eniten kulttuuria, Valenciassa alhaisimmat rikollisuusluvut ja Budapest halvin.

Lue myös: Lähdössä lomamatkalle perheen voimin? 10 vinkkiä sujuvampaan reissuun

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat