Haaveiletko matkasta safarille? Asiat, jotka kiinnostavat ensikertalaisia

09.07.2015 13:15 - Senni Loikala

Asiantuntijoiden mukaan upeat Afrikan safarit ehtii kokea jo kahdeksassa päivässä. Ihmisiä kiinnostaa yleensä myös safarimatkailun hinnat, turvallisuus ja reissaajalta vaadittava kunto.

Afrikan safarit ovat kuin uusi maailma matkailijoille, jotka ovat kolunneet jo perinteiset turistikohteet. Tahtoisitko sinäkin kokea satumaisen safarin vielä jonain päivänä? Alla asioita, jotka mietityttävät monia safarimatkasta haaveilevia:

Matkan pituus

Safarimatkaa varten ei välttämättä tarvitse varata kahta viikkoa, vaan monien asiantuntijoiden mukaan voit kokea safarin täysin jo kahdeksassa päivässä. Tällöin reissu kannattaa keskittää yhteen maahan ja suunnitella retket tarkasti etukäteen. Mieti, mitä todella tahdot kokea: Meneekö vierailu norsujen orpokodissa safariajelun edelle?

Hinta

Safarimatkat Afrikkaan eivät ole halpoja, mutta toisaalta monien matkatoimistojen hinnat sisältävät kaiken. Jos maksat reilu 500 euroa päivässä matkastasi, voi se pitää sisällään ruoat, juomat, kuljetukset, opastetut kierrokset, sisäänpääsymaksut puistoihin ja muita aktiviteetteja. Lisäkustannukset pysyvät yleensä kurissa, vaikka tippien antaminen oppaalle ja kuljettajalle kuuluvat paikallisiin hyviin tapoihin.

Turvallisuus

Safarimatkat ovat turvallisia, eikä matkailijoita viedä maanosan vaarallisimpiin paikkoihin. Matkavirkailija Mark Nolting Africa Adventure Company -matkatoimistosta kertoo, ettei hänen tiedossaan ole yhtään tapausta, jossa safarimatkailijoiden leireihin tai majoituksiin oltaisiin hyökätty. Siitä huolimatta matka kannattaa suunnitella aina asiantuntijan kanssa, joka tietää myös maanosan vaihtelevan turvallisuustilanteen. Matkailua esimerkiksi Kenian rannikolle ei suositella vieläkään.

Vaadittava kunto

Monilla saattaa olla mielikuva siitä, että matka safarille tarkoittaa fyysistä rasitusta aamusta iltaan. Se harvoin kuitenkaan pitää paikkansa. Matkajärjestäjien suunnittelemat päiväohjelmat ovat usein leppoisia, eivätkä vaadi poikkeuksellisen hyvää kuntoa. Lisäksi joidenkin matkajärjestäjien tarjoamat sapuskat voivat yllättää: niihin voivat kuulua päivittäin ensimmäinen aamupala, toinen aamupala, lounas, päivätee, välipala ja kolmen ruokalajin illallinen.

Julkaisimme aiemmin listan maailman onnellisimmista maista. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Condê Nast Traveler

Kilpailut

Uusimmat