Kuva: Fotolia

Kaupungit, jotka ovat jääneet turistikohteiden varjoon - 10 kiinnostavaa matkakohdetta Euroopassa

08.11.2015 12:15 - Senja Rapila

Haluaisitko poiketa normeista, ja matkustaa turistirysien sijaan mielummin kiinnostavaan, vähemmän tunnettuun kaupunkiin?

Jokaisessa maassa on omat turistikohteensa, mutta niissä on myös kaupungit, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Nämä kaupungit voivat olla yhtä mielenkiintoisia - ellei mielenkiintoisempiakin - matkakohteita, kun kaikista tunnetuin turistikohde.

Jo pelkästään upeat kuvat puhuvat näiden kohteiden puolesta.

1. Bergamo, Italia

(kuva: Fotolia)

Milanon läheisyydessä sijaitseva kaupunki on yksi kauneimpia ja romanttisimpia Italian nähtävyyksiä. Bergamosta on myös helppo lähteä tutkailemaan maaseutua ja ihastelemaan Italian järviä.

2. Vitoria-Gasteiz, Espanja, Baskimaa

(kuva: Fotolia)

Vitoria-Gasteiz on jäänyt sisartensa, Bilbaon sekä San Sebastianin, varjoon. Kaupunki on Baskimaan unohdettu jalokivi, joka kaipaisi enemmän huomiota osakseen. 

Kaupungissa on 1400-1500-luvun aikaisia palatseja, sekä paljon museoita. Parhaimpana Vitoria-Gasteizin nähtävyytenä voidaan pitää 1200-luvun aikaista Santa Marían katedraalia.

3. Tbilisi, Georgia

(kuva: Fotolia)

Georgian pääkaupunki, Tbilisi, on oiva paikka seikkailulle. Klassiset rakennukset ja historialliset nähtävyydet tekevät kaupungista oivan matkakohteen. 

Tbilisi ei ole turistien suosima matkakohde, joka tekee kaupungista vieläkin kiinnostavamman. Kaupungissa on myös uusia hotelleja ja ostoskeskuksia, jos haluaa kuitenkin pitää nykyajan lähellä.

4. Nantes, Ranska

(kuva: Fotolia)

Nantes on noin 300 000 ihmisen kaupunki Länsi-Ranskassa, Atlantin rannikon tuntumassa. 

Jotkin rakennukset ovat uusia, kuten Palais de Justice. Useimmat niistä ovat kuitenkin historiallisia, kuten entisistä varastorakennuksista muokatut, pienet kahvilat ja taiteilijoiden ateljeet. 

Kaupungissa voit myös mennä ihastelemaan sinfoniaorkesteri- tai oopperaesityksiä Théâtre Grasliniin.

5. Bregenz, Itävalta

(kuva: Fotolia)

Pieni kaupunki Constance-järven rannikolla on tunnettu sen upeista musiikkifestivaaleista, jotka sisältävät muun muassa kelluvan lavan. Voit tutustua Bregenzer-festivaaliin tästä. Bregenz on myös oiva matkakohde, mikäli halajaa ihailla kauniita katuja ja vuoristonäkymää matkakohteessaan.

6. Skopje, Makedonia

(kuva: Fotolia)

Makedonian pääkaupunki, 500 000 ihmisen asuttama Skopje, on huomattavasti erikoisempi eurooppalainen nähtävyys. 

Näkemisen arvoisia paikkoja ovat muun muassa Kale-linnoitus 500-luvulta, Pyhän Panteleimonin luostari vuodelta 1164, Mustafa Pashan moskeija 16-metrinen kupoli ja 42-metrinen minareetti vuodelta 1492.

Skopjen kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungista.

7. Treviso, Italia

(kuva: Fotolia)

Vain 20 minuutin matkan päässä Venetsiasta sijaitsee hurmaava, puutarhojen ja kanaalien täyteinen kaupunki, Treviso. Kaupungissa on muun muassa vanhoja vesimyllyjä, joilla on nykyisin pelkästään koristeellinen virka.

8. Segovia, Espanja

(kuva: Fotolia)

Segovia on oiva matkailukohde, jos haluaa nähdä pienen palan roomalaista arkkitehtuuria. Kaupungin keskellä on jopa 30 metriä korkea roomalainen rakennelma, joka on kaupunkia dominoiva elementti. 

Kaupungissa on myös muitakin roomalaistyyppisiä elementtejä, mutta nähtäviä kohteita ovat myös palatsit, katedraalit, luostarit sekä tavernat.

9. Guimarães, Portugali

(kuva: Fotolia)

Guimarães on oiva kohde, jos pitää erilaisten pienten baarien, kahviloiden tutkimisesta kapeilla, idyllisillä kujilla. 

10. Lyypekki, Saksa

(kuva: Fotolia)

Lyypekin lentokenttä on yleisin pysähtymiskohde heille, jotka matkaavat Hampuriin. Kuitenkin Lyypekissä on todella paljon nähtävää, sillä sitä on kutsuttu myös Baltian Venetsiaksi.

Lue myös: Intialaisten härskit temppelit ihmetyttävät - esillä orgioita ja erikoisia seksitekoja

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat