Suunnitteilla tyttöjen ilta? Maailman parhaista bilekaupungeista osa löytyy yllättävän läheltä

05.12.2013 08:15 - Rea Tallgren

Hotels.comin vuosittainen Hotel Price Index (HPI) listaa joitain kiinnostavimpia juhlimiskaupunkeja.

Berliini

Berliini on tunnettu legendaarisista teknobileistään. Sieltä löytyy muun muassa DJ Magazinen vuonna 2011 maailman parhaaksi klubiksi valitseman Berghainin. Kaupunki omaa myös laajan vaihtoehtotarjonnan, josta erilaista juhlintaa hakevakin varmasti löytää jotain vetoavaa. Berliiniin lentää Suomesta vain noin puolessatoista tunnissa.

Reykjavik

Islannin iltaelämä on keskittynyt maan pääkaupunkiin.Kaupungin pääkatu Laugavegurin ympäristöstä löytyy lukemattomia paikkoja juhlimiseen ja päivisin kahvia tarjoilevat tilat muuttavat tanssipaikoiksi ja diskoiksi illan tullen.

Amsterdam

Amsterdamin yöelämä keskittyy Rembrandtpleinin ja Leidsepleinin alueiden yökerhoihin. Osaa matkustajia viehättävät coffee shopit. Matkaansa alkuvuodelle suunnittelevan on syytä tietää, että Amsterdamin valofestivaali järjestetään 6.12.-19.1. Festivaali esittelee toinen toistaan hienompia valotaideteoksia kaupunkiympäristössä. Amsterdamiin lentää Helsingistä kahdessa ja puolessa tunnissa-

Rio de Janeiro

Brasilian Rio de Janeiro on taattu kohde, jos mielii tanssimaan sambaa. Rion öissä perinteisiä karnevaaleja juhlitaan helmikuun lopulla. Kaupungista löytyvät myös maailman kuuluisimpiin ranta-alueisiin kuuluvat Copacabana ja Ipanema.

Las Vegas

Luvut puhuvat puolestaan: vuonna 2012 Vegasissa vieraili 40 miljoonaa turistia ja hotellihuoneita kaupungissa on häkellyttävät 150 000 kappaletta. Vegasissa voi juhlia, pelata uhkapelejä, tai mennä vaikkapa naimisiin Elviksen vihkimänä.

Dublin

Vanhan lainsäädännön puitteissa Dublinin kuuluisat pubit sulkevat ovensa ja puolenyön aikaan. Siihen asti niissä saa kuitenkin nauttia laatuoluita. Ja toki yöelämä jatkuu Dublinin yökerhoissa myös puolenyön jälkeen.

Ibiza

House- ja trancemusiikin ihannoijan unelmamatkakohde on Ibiza, jossa bileitä järjestetään ympäri vuorokauden ja jonka mentaliteetti tuntuu olevan se, että kuolema kuittaa univelat.

Kilpailut

Uusimmat