Minä 2.0 blogi: Sairastuvalta päivää

30.11.2016 11:22 - Jenni Haapala

Sanoisin, että olen harvoin kipeänä. Pientä flunssaa pukkaa päälle välillä, mutta harvoin se saa minusta sellaista otetta, että joutuisin jäädä kotiin sairastamaan.

Nyt, kun pimein kausi on käynnissä ja univelkaa kertyy lähes väkisin aamu viiden herätysten takia, huomaan olevani entistä alttiimpi sairastumaan.

Viikko sitten tunsin oloni todella vetämättömäksi ja töistä kotiin päästyäni huomasinkin kuumeen nousseen. Neljän tunnin päiväunet ja lähes kymmenen tunnin yöunet tekivät ihmeitä ja kuume lähtikin nopeasti laskuun. Torstain ja perjantain lepäsin kotona ja lauantaina tunsinkin olevani jo täysin terve.

Lauantaina juhlimme treeniporukamme pikkujouluja. Liityin joukkoon muita myöhemmin, sillä en viitsinyt paahtaa sata lasissa heti aamusta alkaen sairasteluni jälkeen. Olen ilmeisen kovaääninen juhlija ja laulan usein myös karaokea, mikä johtaa siihen, että seuraavana päivänä ääneni on normaalia käheämpi. Sunnuntaina tosin kun heräsin, minusta ei lähtenyt pihahdustakaan.

Puhetyötä tekevälle sehän tarkoittaa työkyvyttömyyttä. Maanantaina lääkäri totesi, että nyt on flunssan jälkitautina ennätyksellisen paljon kurkunpään tulehduksia ja streptokokkia liikkeellä. Jouduin siis alkuviikosta vielä kolmen päivän puhekieltoon.

Tuntuu turhauttavalta tuntea olonsa muuten terveeksi, mutta keuhkoissa ja kurkussa on sellainen olo kuin olisin syönyt karvaisia eläimiä viikon. Yöt tulee nukuttua todella huonosti hirveiden yskäkohtausten takia. Voisin käyttää ajan hyödyksi ja tehdä esimerkiksi suursiivouksen, mutta en osaa siivota ilman musiikkia ja laulamista, tai ainakaan se ei ole hauskaa.

Jos oikein pinnistän ja mietin tämän kotona makaamisen hyviä puolia, niin löydän yhden sellaisen. Olen oppinut juomaan teetä tämän viikon aikana! Hyvä puoli on myös tavallaan se, että kaipaan oikeasti työkavereitani ja työtäni.

Mikäli luet tätä kirjoitusta kipeänä, I feel you. Ei se auta kuin levätä ja juoda kuppi kuumaa tunnin välein, niin kyllä se tästä vielä tästä voitoksi kääntyy!

Kilpailut

Uusimmat