Kuva: Handout

Suomalaiset suunnittelijat voittivat arvostetun muotipalkinnon Ranskassa - katso mallistokuvat

25.04.2016 13:45 - Tarja Vilén

Aalto-yliopiston Hanne Jurmu ja Anton Vartiainen ovat voittaneet yhteismallistollaan Ranskassa järjestetyn Hyéres Fashion Festivalin Chloé-palkinnon.

Muodin opiskelijat Hanne Jurmu ja Anton Vartiainen saivat miestenmallistostaan myös tuomariston kunniamaininnan. Grand Prix -pääpalkinto meni tänä vuonna japanilaiselle Wataru Tominagalle.

Anton Vartiaisen ja Hanne Jurmun mallistoa. (kuva: Handout)

(kuva: Handout)

(kuva: Handout)

Suunnittelijapari kertoo noudattaneensa malliston suunnittelussa omia arvojaan.


– Pitkä duuni takana ja hienoa, että tehty työ herättää kiinnostusta ja keskustelua, sanoo Anton Vartiainen tiedotteessa.


– On ainutlaatuista saada esitellä mallistoa, keskustella ja heittää ideoita alan huippuammattilaisille. Ideat voivat näin päästä kasvamaan ja kehittymään, iloitsee Hanne Jurmu.

Kymmenestä finaaliin valitusta mallistosta peräti kolme oli aaltolaisten suunnittelemia. Tänä vuonna Hyères’n finaaliin pääsivät Rolf Ekroth miestenvaatemallistollaan, Hanne Jurmu ja Anton Vartiainen miesten yhteismallistollaan ja Akino Kurosawa naistenvaatemallistollaan.


– Kaiken kilpailupaineen ja julkisen esiintymisen keskellä opiskelijamme ovat olleet uskomattoman rauhallisia ja iloisia. Heistä on vain ollut upeaa saada esitellä mallistojaan ja kertoa niiden taustoista ammattilaisille ja medialle. Todella hieno asenne kaikilla Aallon finalisteilla, kertoo professori Pirjo Hirvonen.

Rolf Ekrothin mallistoa (kuva: Handout)

(kuva: Handout)

Akino Kurosawan mallistoa (kuva: Handout)

(kuva: Handout)


Viime vuosina nuorille ammattilaisille suunnatun Hyères Fashion Festivalin pääpalkinnon on voittanut kaksi mallistoa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Vuonna 2012 kandiopiskelijat Siiri Raasakka, Tiia Sirén ja Elina Laitinen saivat Grand Prix -palkinnon miestenvaatemallistostaan ja keväällä 2013 pääpalkinnon pokkasi suunnittelija Satu Maaranen.

Hyères Fashion Festivalin tuomaristot koostuvat joka vuosi muotialan kansainvälisistä vaikuttajista. Ranskan Rivieralla Hyèresissä kuuluisassa Villa Noailles'ssa jo 80-luvun alusta lähtien järjestettyä tapahtumaa pidetään yhtenä arvostetuimmista alan kilpailuista.

Sen toteuttavat samat tuottajat ja casting-ohjaajat, jotka tekevät Pariisin muotiviikoilla Chanelin ja Balenciagan kaltaisten muotitalojen näytöksiä. Tänä keväänä Festival International de Mode & de Photographie Hyères -kilpailun finaali käytiin 24. huhtikuuta.

Lue myös: Rumaksi haukuttu muotivillitys ei suostu kuolemaan - löytyykö sinulta?

Lue lisää aiheesta muoti

Talvipukeutumisen ei tarvitse olla tylsää - kurkkaa lämmittävät tyylivinkit Vuoden 2024 suurimmat hiusväritrendit tulevat tässä - mikä on suosikkisi? Näin löydät oman tyylisi - 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat