Kuva: Fotolia

Katseet takapuoleen - pepun iho voi kertoa paljon kauneusrutiineistasi

07.07.2016 15:15 - Tiina Svensk

Myös pakaroiden iholle kannattaa muodostaa säännöllinen ihonhoitorutiini.

Vaikka saatammekin käyttää aikaa pakaroidemme treenaamiseen, emme välttämättä kiinnitä lainkaan huomiota peppumme ihoon - joka voi kertoa meille hyvin paljon tärkeää tietoa hyvinvoinnistamme.

Pure Wow -sivustolla kerrotaan, mitä kaikkea takapuolemme iho kertoo meille koko ihomme voinnista, ja kuinka pepun ihoa tulisi hoitaa päivittäin:

Muista lisätä aurinkorasvaa

Koska pakarat ovat lähes aina vaatteiden peitossa, on niiden iho pehmeämpää, kimmoisampaa ja elastisempaa kuin muu iho. Sen vuoksi auringon vaikutukset näkyvät hyvin herkästi rantapäivän jälkeen juuri takamuksessamme.

Jos pakaroiden iho palaa kerran, vauriot syntyvät tulevaisuudessa todennäköisesti herkemmin. Tarkasta siis, että olet varmasti lisännyt aurinkorasvaa joka paikkaan - samalla muistat käydä läpi myös muut kehon osat.

Kuori iho säännöllisesti

Tuntuuko pakaroiden ihossa paiseita tai onko ihosi kuiva? Se voi johtua tukkeutuneista ihohuokosista. Muista kuoria myös takapuolesi säännöllisesti, jotta iho pysyy terveenä ja huokoset avoimina.

Samalla tapaa kuin kuorit ja kosteutat muuta ihoasi säännöllisesti, myös pakaroiden iholle kannattaa luoda oma ihonhoitorutiini. Silloin estät ikävien ja jopa kivuliaiden epäpuhtauksien muodostumisen.

Hanki uudet treenivaatteet

Jos huomaat ihon punoittavan treenin jälkeen tai ihosi kutisee etenkin kunnon hikitreenin jälkeen, kannattaa harkita uusien treenivaatteiden hankkimista. Likaiset vaatteet aiheuttavat myös ihohuokosten tukkeutumista, eikä ainoastaan pakaroissa vaan myös muualla kehossasi.

Jos ihoosi on ilmestynyt kipeitä epäpuhtauksia tai ihonalaisia finnejä, syy voi olla liian tiukoissa treenivaatteissa. Tekniset treenivaatteet voivat myös imeä ihon kosteutta, mikä nopeuttaa epäpuhtauksien muodostumista.

Lue myös: Haaveiletko tiukasta pepusta? Personal trainer paljasti kolme kovaa peppuliikettä

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat