Kuva: Fotolia

Kuivattaako pakkanen ihosi? Katso ohjeet eri ihotyyppien kosteutukseen

10.11.2016 10:15 - Elisa Jalasjoki

Eri ihotyypeille on olemassa juuri niille sopivia ihonhoitotuotteita, joiden käyttöä ei kannata vähätellä.

Talven tullessa on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota ihonhoitoon, jottei iho esimerkiksi hilseile. Erilaisille ihotyypeille on olemassa tarkoin valittuja, omia ihonhoitotuotteita, joita kannattaa suosia.

Ihotautilääkärit Debra Jaliman sekä Whitney Bowe jakoivat People-lehdessä omat vinkkinsä talvikauden ihonhoitoon. Vinkit näet alta.

1. Rasvainen iho

- Puhdistusaine: Rasvaiseen ihoon tulisi käyttää kosteuttavaa, paksua puhdistusainetta, Bowe kertoo. Tärkeää on, ettei puhdistusaine poista ihon luonnollista öljyä. Hyvä puhdistusaine ei esimerkiksi vaahtoa liikaa. 

- Kosteusvoide: Jos kesäaikana on tullut käytettyä ohutta kosteusvoidetta, on talven tullen järkevää valita paksumpi vaihtoehto. Voiteet, jotka sisältävät esimerkiksi glyseriiniä, kosteuttavat ihoa paljon. 

- Yövoide: Yövoide ei ole muuten kovin merkityksellinen, mutta on tärkeää valita mahdollisimman kosteuttava vaihtoehto. 

2. Normaali iho

- Puhdistusaine: Vaihda tuttu puhdistusaineesi ravitsevampaan sekä kosteuttavampaan kuin mihin olet yleensä tottunut. Tuotteen on hyvä olla öljypohjainen. 

- Kosteusvoide: Normaalille iholle sopivat parhaiten vaseliinipohjaiset kosteusvoiteet. 

- Yövoide: Jos käytät jo valmiiksi seerumia, joka sisältää antioksidantteja, jatka sen käyttöä. Antioksidantit auttavat korjaamaan ihovaurioita tarkasti. 

3. Kuiva iho

- Puhdistusaine: Kuivalle iholle ei suositella käytettäväksi esimerkiksi erilaisia kasvovesiä talviaikaan. Kosteuttavia voiteita sen sijaan kannattaa suosia, varsinkin sellaisia, jotka hoitavat ihoa hellävaroen. 

- Kosteusvoide: Perinteisen kasvovoiteen tilalle kannattaa talviaikaan etsiä tuote, joka on tarkoitettu juuri kuivalle iholle.

- Yövoide: Paksu voide kannattaa vaihtaa seerumiin, joka sisältää hyaloriinihappoa. Se imee iholta kaiken ylimääräisen veden. 

 4. Ikääntyvä iho

- Puhdistusaine: Valitse mieto tuote, joka ei ärsytä ihoa. Tuotteen tulisi sisältää esimerkiksi hyaloriinihappoa sekä glyseriiniä. Nämä aineet hoitavat ja kosteuttavat ihoa. 

- Kosteusvoide: Tärkeää on valita ikääntyvälle iholle sopiva rasva, sekä kiinnittää huomiota siihen, että kyseessä on erityisen kosteuttava tuote. Voiteen on hyvä olla myös ohutta, joka ei jätä paakkuista tunnetta iholle. 

- Yövoide: Talviaikaan yövoidetta tulee käyttää vain joka toinen päivä, jotta iho ei pääse kuivumaan liikaa. On myös tärkeää huomioida, että voide on tarvittavan ohutta. 

Lähde: People

Lue myös: Meikkaatko joka päivä? Helpolla valinnalla kuormitat ihoasi vähemmän

Lue myös: Hajuvesi toimii parhaiten navassasi - monet maailmantähdet hurahtivat kikkaan

Kilpailut

Uusimmat