Kuva: Fotolia

Mikä on paras päivä myydä Facebook-kirppiksillä? Lue tärpit, joilla pääset tavarasta eroon

05.11.2017 19:15 - Henna Koste

Kirpputorilla ja nettikirppiksillä pätee usein samat säännöt.

Olet siistinyt kaappejasi ja löytänyt läjäpäin vaatteita, jotka eivät enää eksy päällesi. Paitsi että vaatekaappiisi on ilmestynyt valtavasti arvokasta tilaa, saatat tienata vanhoilla suosikeillasi.

Bloggaaja ja kirpputoriharrastaja Stella Harasek ja Relove-kirpputorin yrittäjä ja juontaja Noora Hautakangas antavat neuvoja, joilla saat vaatteistasi parhaan mahdollisen hinnan. 

- Parhaat hinnat saa laadukkaista, ajattomista vaatteista, jotka sopivat meneillään olevaan kauteen: talvella kannattaa myydä talvivaatteita ja säästää hellehepenet ensi kevääseen, Harasek vinkkaa.

Hän opastaa, että Facebook-kirppiksillä hyvälaatuiset kuvat ovat tärkeässä asemassa.

- Mitä kalliimpi tuote, sitä tarkemmin kuvat syynätään, joten niihin kannattaa hiukan panostaa ja kuvata ne hyvässä luonnonvalossa. Vaatteet ovat kuvissa parhaiten edukseen pestyinä ja silitettyinä, nainen kehottaa.

Myös kirpputoriyrittäjä puhuu pestyjen ja sileiden vaatteiden puolesta. Villaharjalla siistitty villapaita myy huomattavasti paremmin kuin nyhjuinen versio.

- En suosittele myymään rikkinäisiä vaatteita. Ostajan mielenkiinto lopahtaa, jos useammassa tuotteessa on tahra tai likaa. Jos tuote on haluttu ja ajankohtainen, ei puuttuva nappi tai pieni reikä välttämättä haittaa. Siitä pitää kuitenkin mainita hintalapussa, Hautakangas opastaa.

Rikkinäisestä vaatteesta olisi hyvä hyvittää ostajalle ikään kuin vaivanpalkka korjaustyöstä.

- Esimerkiksi vetoketjun vaihto voi maksaa 20-30 euroa. Se tulee kalliiksi viedä ompelijalle. Sen tulisi näkyä myös hinnassa, hän painottaa. 

Entä kannattaako hintaa tiputtaa reippaasti, jos kukaan ei kiinnostu?

- Riippuu siitä kuinka kiire on päästä tavarasta eroon. Kyllä hyvät tuotteet löytävät ostajan ennemmin tai myöhemmin, jos hinta on vaan kohdallaan. Jos haluaa nopeasti nurkat tyhjiksi tarpeettomista tavaroista, voi toki laskea hintoja, jos ne eivät liiku alkuperäisellä hinnalla, Harasek sanoo.

Myyntipäivällä on väliä

Ajankohdallakin on oma merkityksensä. 

- Silläkin on muuten väliä milloin myy: paras päivä pistää tavaraa myyntiin on kokemukseni mukaan sunnuntai, jolloin ihmisillä on aikaa hengata somessa ja myös aikaa sopia tärskyjä ostosten noutamiseksi, Harasek suosittelee.

Hautakangas tietää, että pieni hinnanmuutos voi vauhdittaa ostopäätöstä.

- Hinnoittelussa pätee samat periaatteet kuin kaupassakin. Sillä on paljon merkitystä, maksaako tuote 4,5 vai 5 euroa, Hautakangas huomauttaa.

Hän suosittelee, että muutaman myyntipäivän jälkeen voi hieman laskea hintoja, ettei tarvitse raahata montaa säkillistä takaisin kotiin.

- Tunteita ei kannata raahata vaatteiden mukana, jos oikeasti haluaa tuotteista eroon, hän kannustaa.

Lue myös: Kirpputorien halutuimmat vaatemerkit listattiin - lue tärpit ja tee löytöjä

Kilpailut

Uusimmat