Kuva: Fotolia

Älä pilaa farkkuja pesemällä - katso miten pidät housut hyvänä pitkään

30.11.2017 20:45 - Reija Saarinen

Farkkuja ei kannata pestä usein.

Farkut ovat ehkä vaatekaapin käytetyin vaatekappale. Ne istuvat arkeen ja juhlaan ja ovat siksi monelle se tuttu ja turvallinen valinta.

Mutta vaikka farkkuja käytetään paljon, niitä ei kannata pestä usein. Pesu saattaa nimittäin pilata pöksyt ja tie vie farkkukauppaan, halusit tai et.

Onkin olemassa kuitenkin muutamia niksejä, joiden avulla jokainen voi pitää omat farkkunsa hyvässä kunnossa, mutta kuitenkin puhtaina.

1. Farkut voi pestä silloin tällöin. Jos sinua kuitenkin pelottaa, että peset housujasi liikaa, jätä pesukone rauhaan. Sen sijaan laita farkut tunniksi astiaan, jossa on kylmää vettä sekä viinietikkaa. Tämän jälkeen ripusta ne kuivumaan. Tämä niksi tehoaa etenkin tuoksuihin.

2. Jos kuitenkin peset farkut koneessa, käännä ne aina nurinpäin. Näin väri säilyy hyvänä pidempään.

3. Farkut voi myös pestä käsin. Laita astiaan kylmää vettä ja pesuainetta. Anna farkkujen olla vedessä noin 5-10 minuuttia ja huuhtele. Jotta saat housut varmasti puhtaiksi, toista muutamaan kertaan.

4. Kun kuivaat farkkuja käsinpesun jälkeen, älä kierrä niitä. Sen sijaan rullaa ne ja paina rullaa saadaksesi veden ulos. Tämän jälkeen kuivaa ne vaakatasossa tai laita roikkumaan.

Lue myös: Unohda farkut - syksyn trendikkäimmät housut huokuvat tyylikkyyttä

Lue myös: Ohjeet, joilla onnistut: Millaiset farkut sopivat juuri sinun vartalollesi?

Lähde: Who What Wear

Kilpailut

Uusimmat