Kuva: Shutterstock

Eivätkö ripsesi kasva? Se voi johtua kauneusrutiineistasi

09.02.2018 13:15 - Katariina Auvinen

Muun muassa vääränlaisella puhdistusaineella voit tehdä hallaa ripsillesi.

Kukapa ei toivoisi itselleen pitkiä ja tuuheita ripsiä luonnostaan. Varsinkin monella suomalaisella ripset tuppaavat kuitenkin olemaan hennot ja vaaleat. Ripset kasvavat ja uusiutuvat koko ajan.

Jotta saisit mahdollisimman terveet ripset, kannattaa kiinnittää huomiota kauneusrutiineihin. Marie Claire -julkaisun mukaan monet rutiinit voivat tehdä hallaa ripsillesi. 

Taivutat ripsiäsi ripsivärin levittämisen jälkeen 
Ripsien taivuttaminen rasittaa ripsiä, mutta erityisen paljon hallaa ripsille tekee niiden taivuttaminen vasta ripsivärin laittamisen jälkeen. Ripsiväri kovettaa ripsiä, joten taivutuksen aikana ne katkeavat paljon helpommin.

Käytät tekoripsiä väärin 
Jos käytät ahkerasti tekoripsiä, sinusta voi tuntua että omat ripsesi ovat vielä lyhyemmät kuin aikaisemmin. Tämä voi olla täysin totta. Tekoripset painavat aina omia ripsiä, joten ne saattavat rasittaa omia ripsiä niin paljon, että ne katkeilevat. Sen lisäksi monet vain repäisevät ripset irti käytön jälkeen, joka on myös omiaan vahingoittamaan ripsiä. Kostuta pumpulipuikko öljyiseen poistoaineeseen, jonka jälkeen voit irrottaa hellävaraisesti ripset. 

(kuva: Shutterstock)

Kiinnitä huomiota meikinpuhdistusaineeseen 
Jopa meikinpuhdistusaine voi vahingoittaa ripsiäsi. Öljypohjainen meikinpoistoaine on kaikista hellävaraisin ripsille. Se ei pelkästään poista epäpuhtauksia, mutta myös hoitaa ja ravitsee ripsiäsi. 

Käytät vedenkestävää ripsiväriä 
Jos käytät vedenkestävää ripsiväriä päivittäin tai monta kertaa viikossa, on oikeastaan aivan sama mitä puhdistusainetta käytät, koska ripsiväri itsessään voi vahingoittaa ripsiäsi. Vedenkestävä ripsiväri pakkautuu tiiviisti ripsiin, jonka vuoksi sen poistamiseen tarvitaan enemmän aikaa ja hankausta. Tämä voi saada ripsiä putoamaan pois. Hankaus voi vahingoittaa helposti myös silmänympärysihoa. 

(kuva: Shutterstock)

Et puhdista silmämeikkiä kunnolla
Jos et puhdista kunnolla silmämeikkiä, jäämät voivat tukkeuttaa ihohuokosesi, joka taas voi aiheuttaa tulehduksen. Tällainen tulehdus voi saada ripset putoamaan pois tai vastaavasti kasvamaan eri suuntiin. 

Lue myös: Isoäiti järkyttyi Disneyn suunnittelemista tekoripsistä lapsille - onko tuote mielestäsi sovelias?

Lähde: Marie Claire 

Kilpailut

Uusimmat