Kuva: shutterstock

Älä anna auringon vahingoittaa hiuksiasi - katso parhaat hoitovinkit kesään

14.04.2018 18:15 - Roosa Sallila

Hiukset ovat näkyvä osa meitä, joten niiden kunnosta kannattaa todellakin pitää huolta.

Kesällä tai ulkomailla matkustaessa hiukset saattavat tuntua entistä kuivemmilta. Sen vuoksi on hyvä opetella hoitamaan niitä mahdollisimman hyvin. Ensiksi kannattaa ottaa selvää siitä, millaiset tuotteet sopivat omille hiuksille ja mitä taas kannattaa välttää.

Kokosimme muutamat hyvät vinkit hiustenhoitoon alle.

1. Älä värjää hiuksia liian usein. Sen sijaan kokeile hiusvärin ylläpitämiseen hoitavia pigmenttipitoisia maskeja.

2. Vaikka hiukset tuntuvatkin sileämmiltä pesun jälkeen, kannattaa muistaa, että pesu kuluttaa hiusta. Shampoota suositellaan käytettäväksi noin 2-3 kertaa viikossa, mutta huuhdella ne voi päivittäin.

Myös hoitoaineeseen kannattaa panostaa. Kosteuttava hoitoaine on paras valinta auringon vahingoittamille hiuksille.

3. Sukeltaminen viileään veteen kuulostaa ihanalta kuumana kesäpäivänä. Kannattaa kuitenkin pestä hiukset heti uimisen jälkeen, sillä mahdollinen kloori tai suolavesi eivät tee hyvää hiuksillesi.

4. Aurinko polttaa ja rasittaa hiuksiasi paljon, joten vältä hiusten föönaamista, suoristamisesta sekä kihartamista parhaasi mukaan. Jos kuitenkin haluat lämpökäsitellä niitä, suosi UV-suojalla varustettuja muotoilutuotteita.

5.Suojaa hiuksesi huivilla, lippiksellä tai hatulla, vaikka se tuntuisi hiostavalta. Päähineen käyttäminen suojaa hiuksiasi auringolta erittäin tehokkaasti.

(kuva: shutterstock)

6. Kun hiukset ovat kuivat, ne käyttäytyvät myös eri tavalla. Kokeile muotovaahtoa hiustesi silottamiseen suoristusraudan sijaan.

7. Hiusten hyvinvointi tulee pitkälti kehon sisältä. Juo paljon vettä ja syö vitamiineja, ne auttavat hiuksiasi voimaan paremmin.

8. Suosi kuivashampoota pesukertojen välissä. Se poistaa hiusten rasvaisuutta ja tekee niistä puhtaamman näköiset. Kuivashampoita on saatavilla myös matkakokoisena, joten se on helppo napata mukaan illanviettoon.

9. Anna hiuksille säännöllisesti tehohoito. Asiantuntijoiden mukaan kosteuttavia ja hiusta vahvistavia naamioita kannattaisi käyttää kerran viikossa.

Lähde: stylecrazeelle

Lue myös: Miten usein hiukset kannattaa pestä? Katso miten hiuslaatu vaikuttaa

Lue myös: Haluatko kauniin ihon ja upeat hiukset? Se onnistuu muutamilla ruoka-aineilla

Kilpailut

Uusimmat