Kuva: Turkka Korkiamäki

Suomalainen suosikkijuontaja valmisti asun Pariisin muotiviikoille: "Unelmoin omasta muotimerkistä"

29.06.2018 10:15 - Henna Koste

Radiojuontajana tutuksi tullut Satu Kotonen ompeli mekon Ivana Helsingin Haute Couture -näytökseen. Nainen haluaa tulevaisuudessa suunnitella asuja artisteille.

Iskelmän Iltapäivää vuosia luotsanneen Satu Kotosen toinen ammatillinen unelma on toteutunut tänä vuonna. Radiotyön ohella Helsinki Design Schoolissa muotisuunnittelijan tutkinnon suorittanut Kotonen valmistui kesäkuun alussa.

Ivana Helsingin perustaja ja pääsuunnittelija Paola Suhonen kävi Kotosen vieraana radiolähetyksessä ja radiokonkari tarjosi talkooapua brändin 20-vuotisjuhlaa varten. Suhonen oli ollut yhteydessä myös kyseiseen kouluun apukäsien osalta. Kotonen sai tehtäväkseen valmistaa asun Pariisin muotiviikoille Ivana Helsingin näytökseen.

- Kävin tapaamassa Paolaa ja hän antoi mukaan kankaita, lyijykynäpiirroksen mekosta sekä mallimekon, josta helman tekniikka kävi ilmi, Kotonen muistelee toukokuista tapaamista.

Asu esitellään Pariisissa ensi viikolla. Työtunteja Kotonen ei ole laskenut. Mekon helma on tehty käsin, yksitellen kolmioita ommellen.

- Kuukauden aikana tuli useana iltana viikossa istuttua työhuoneessa ompelukoneen ääressä. Päivätyön ohessa illat venyivät pitkiksi, Kotonen toteaa.

Mekon yläosa on sifonkia, jossa on smokkilaskokset edessä ja takana. Smokkilaskokset olivat tuoreelle vaatesuunnittelijalle uusi asia, mutta nainen otti haasteen vastaan. 

Asun helma koostuu kolmioksi taitelluista paloista. (kuva: Satu Kotonen)

Oma muotimerkki ja vaatteita artisteille

Tulevaisuudessa Kotosella on paljon muotiin liittyviä unelmia.

- Haaveenani on suunnitella artisteille vaatteita ja perustaa oma muotimerkki. Pitkän radiouran kautta minulla on laaja kontaktiverkko esiintyjistä jo valmiiksi, joten uskon loistavasti voivani yhdistää nämä kaksi rakasta asiaa minulle. Rakastan pukeutumista, en niinkään muotia tai vaatteita vaan sitä kuinka pukeutuminen ilmentää persoonaa. Minua kiehtoo myös, kuinka vaatekappaleiden yhdistely uudella tavalla, Kotonen kertoo.

Vaateinnostus ei tarkoita sitä, että nainen olisi innostunut shoppailusta ja uusista vaatehankinnoista. Päinvastoin.

- Olen vahingossa ollut lokakuusta lähtien ostamatta vaatteita. En tehnyt päätöstä tarkoituksella vaan yhtäkkiä huomasin olleeni puoli vuotta ilman, että ostin yhtään vaatetta, kenkää, laukkua, korvista tai asustetta. Samalla oma vaatekaappi avautui ihan uudella tavalla, en rehellisesti ole lainkaan kokenut sitä tunnetta, ettei olisi mitään päälle pantavaa vaan olen yhdistellyt vanhoja vaatteita ehkä yllättävälläkin tavalla, Kotonen kuvailee.

Työpaikallaan nainen kerää kehuja asuistaan, joita hän stailaa kekseliäästi tavallisilla vaatteilla. Kotosen vaatekaapin aarteisiin kuuluu myös kosolti vaatteita jopa 20 vuoden takaa. Tyyliniekka viihtyy myös isoisonsä vanhoissa paidoissa, jolla myös rutkasti tunnearvoa.

Satu Kotonen on tuttu Iskelmän Iltapäivästä. (kuva: Turkka Korkiamäki)

Lue myös: Paola Suhonen: T-paidan kuuluu maksaa vähintään 30 euroa

Kilpailut

Uusimmat