Kuva: Shutterstock

Meganäyttävät ripset pelkällä ripsivärillä - ota haltuun helppo sormikikka ja muut tärpit

10.09.2018 19:15 - Henna Koste

Suomalainen meikkiguru Vilja Vuolle opastaa uutuuskirjassaan meikkaamisen saloihin. Ripsivärillä ja taivuttimilla pääsee jo pitkälle.

Ripsiväri on yksi maailman suosituimmista meikkituotteista. Vaikka monet luottavat ripsienpidennyksiin, myös ripsivärillä ja ripsientaivuttumilla voi saada näyttävän lopputuloksen. Meikkitaiteilija Vilja Vuolle opastaa tuoreessa kirjassaan Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo) muun muassa upean silmämeikin saloihin.

Näin meikkaat näyttävät ripset

Vuolle neuvoo aina taivuttamaan ripset ennen ripsiväriä.

- Jos ripset ovat suorat ja laittaa ripsiväriä, se ei näy mihinkään, asiantuntija kertoo Voice.fi:lle.

 Ripset taivutetaan ensin ihan tyvestä, jonka jälkeen taivutinta siirretään hieman eteenpäin. Ripset siis taivutetaan kahdesta eri kohdasta. Toista taivutukset hieman kevyemmin.

Ripsivärin levityksessä on tärkeää, että saat värin tyveen. Heiluta ripsiväriharjaa ripsen tyvessä sivulta sivulle, jotta saat kauniin tumman värikerroksen aivan ripsen tyveen. Harjaa vasta sitten väriä ripsien latvaa kohti. Toista muutaman kerran.

Katso peiliin alaviistoon, jotta yläluomesi ei sotkeennu väristä. Jos kuitenkin sotket usein yläluomesi ripsivärillä, aseta toisen käden sormesi luomelle ja harjaa ripsiväriä sitä vasten. Näin peität luomen ja varsmistat, että kauniisti tehty silmämeikki ei sotkeudu ripsivärillä.

Vuolle muistuttaa, että myös alaripsiin kannattaa laittaa ripsiväriä.

- Se saa silmät näyttämään isommilta, hän toteaa.

Jos alaripset ovat pitkät, voi väriä harjata vain tyveen.

 - Silloin ylä- ja alaripset muodostavat kokonaisuuden, Vuolle huomauttaa.

Vilja Vuollen kirja on ilmestynyt syyskuun alussa. (kuva: Docendo)

Lue myös: "Kuiskausrajaus" on tämän syksyn suurin meikkitrendi - sopii jokaiselle

Kilpailut

Uusimmat