Kuva: Emmi Moilanen

"Ihastuin virheettömän tasaiseen rusketukseeni" - testasimme kahdeksan uutta itseruskettavaa

10.06.2019 18:15 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Kallein ei aina ole paras.

Jos et malta ottaa aurinkoa, purkista voi löytyä aikatauluusi sopivampi vaihtoehto. Itseruskettavista löytyy valtavasti vaihtoehtoja: on suihketta, vaahtoa ja voidetta. Voicen toimitus testasi kesän uudet itseruskettavat, jotka yllättivät luonnollisuudellaan.  

St. Tropez Self Tan Purity Bronzing Water Gel 52,90 e

Tuote lupaa luonnollista kultaista hehkua. Tuote ei tahmannut. Ensimmäinen kerta oli katastrofaalinen, vaikka kuorin ja kosteutin ihon asiaan kuuluvasti. Aamulla säärissä oli niin epätasainen väri, ettei toista ole ollut. Tartuin itseruskettajan poistajaan. Laitoin seuraavalla kerralla St. Tropezin tuotetta säästeliäämmin ja levitin levityskintaalla niin tarkkaan kuin osasin. Otin myös opiksi siitä, että tuote jättää levityksessä pienen kiillon, joten on helpompi nähdä mihin on levittänyt jo. Toinen kerta oli huomattavasti parempi, mutta reisiin ja taipeisiin jäi raitoja.

Hintaan nähden olisin toivonut tuotteen olevan helppokäyttöisempi.

Arvosana: 7-

(kuva: Valmistaja)

NKD SKN Babe Water itseruskettava suihke, 200 ml 17,50 €


Spray-muodossa oleva tuote on läpinäkyvää eli huolellinen levitys on avainasemassa. Tuote kehittyy muutamassa tunnissa iholle ja jättää luonnollisen päivetyksen. Sävyä pystyy syventämään käyttämällä tuotetta useampana päivänä peräkkäin. Suihkepullo tuntuu aluksi helpolta käyttää, mutta tuotteen sumuttaminen esimerkiksi selkäpuolelle on vaivanloista. Lisäksi tuotetta leijuu helposti lattialle, jolloin myös jalkapohjat saavat hienoisen päivetyksen, jos niitä ei pese huolellisesti.

Tuote kuluu iholta nopeasti pois ihon kosteuttamisesta huolimatta. Kuitenkin hinta-laatu-suhde tuntuu osuvan hyvin yksiin. Haju ei ole liian pistävä, mutta itseruskettavalle ominainen tuoksahdus on kyllä läsnä. 

Arvosana: 7

(kuva: Valmistaja)

Madara, Fake it natural look self-tan milk. Sävy, light to medium, hinta; 29,90 euroa

Itselläni on todella vaalea iho, joka punoittaa jo pienestäkin auringonsäteestä, joten on kutkuttava ajatus saada heleämpi iho purkista. En ole ikinä käyttänyt varsinaista itseruskettavaa tuotetta, mutta olen ostanut marketeista sävyttävää voidetta. Tämä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa oleva itseruskettava kehittää iholle luonnollisen näköisen päivityksen noin kuudessa tunnissa. Rusketus syventyy jokaisella levityskerralla ja levityksen luvataan olevan helppoa.

Tuote tuoksuu voimakkaasti sitruksiselle, joka voi ärsyttää tuoksulle yliherkkiä ihmisiä. Itse en ole yliherkkä, mutta jopa minun nenääni tuoksu on voimakas. Se onneksi hälvenee nopeasti levityksen jälkeen. Kuorin ja kosteutin ihon ennen levitystä. Itse voide on vaaleaa, joten levittäminen tasaisesti on todella vaikeaa. Täytyi vain pitää sormet ristissä, ettei suurempia läikkiä tule näkyviin. Voide imeytyi suhteellisen hyvin. Levitin sen ennen nukkumaan menoa. Aamulla herätessäni huomasin, että voide oli levittynyt suhteellisen hyvin, mutta joihinkin kohtiin oli jäänyt häiritseviä rajoja. Sävy oli hieno. Tuote lupasi luonnollisen päivityksen ja sen se kyllä piti.

Vaikutuksen luvataan kestävän noin viisi päivää, mutta väri lähti pois jo toisen peruskerran jälkeen.

Arvosana: 7,5

 

(kuva: Valmistaja)


Lumene Valo Nordic-c itseruskettavat pisarat (30 ml) 25,90 e

Kosteusvoiteisiin sekoitettavat, asteittain ruskettavat LUMENE [VALO] NORDIC-C itseruskettavat pisarat lupaavat hyvinvoivan näköisen ja hehkuvan päivettyneen lopputuloksen, jonka tummuutta voi itse säädellä. Kosteusvoiteeseen sekoitetaan 1-3 pisaraa Lumenen tuotetta ja levitetään kasvoille. Tuotetta suositellaan tai jopa kehotetaan käyttämään yhdessä Lumenen kosteusvoiteiden kanssa. Itse käytin kuitenkin kaapista löytyvään toiseen laadukkaaseen kasvovoiteeseen.
Tuote lupaa, että tunkkaiselta tuoksulta säästytään. Tämä on totta! Pisarat saavat voiteen tuntumaan todella ylelliseltä, eikä se tuoksu lainkaan perinteisen pistävältä itseruskettavalta.
Näkyvää rusketusta ei kannata kuitenkaan odottaa alkuvaiheessa. Kasvoilla on näkyvissä muutaman käyttökerran jälkeen ehkä pienen pientä päivetystä, mutta onhan kesä vasta aluillaan.

Luonnollisista ja vastuullisisesti tuotetuista raaka-aineista iso plussa!

Arvosana: 7-

(kuva: Valmistaja)

Kilpailut

Uusimmat