Kuva: Shutterstock

Kuori iho kesäkuntoon! 3 tärkeintä vinkkiä, joiden avulla saat silkinpehmeän hipiän

30.06.2019 14:15 - Emmi Moilanen

Keskivartalo ja raajat tulisi kuoria pystyvedoin, kun taas polvet ja kyynärpäät vaativat pyörivän liikkeen.

Ihon säännöllinen kuorinta pitää hipiän pehmeänä ja takaa myös sen, että saat kosteusvoiteestasi parhaimman hyödyn irti. Ihon huolellinen kuorinta on tärkeä vaihe myös ennen itseruskettavien voiteiden levittämistä. Testasimme 8 uutta itseruskettavaa ja pääset lukemaan tästä, mikä tuote sai parhaimmat pisteet.

Pure Wow -sivusto kokosi yhteen täsmävinkit, jotka jokaisen tulisi tietää ihon oikeaoppisesta kuorinnasta.

1. Kastele iho lämpimässä suihkussa tai kylvyssä. Tehokkaimmin valmistelet ihoa kuorintaa varten noin 10-15 minuutin mittaisella kylvyllä, jonka aikana hipiä pehmenee, eikä kuorinnan aikana tarvita voimakkaita hankausliikkeitä.

2. Kuori raajat ja keskivartalo pystyvedoilla, kun taas kantapäät, polvet ja kyynärpäät kuorit parhaiten pyörivien liikkeiden avulla. Jos haluat, voit käyttää apunasi kuorintakinnasta. Käytä kuoriessasi kevyttä otetta, äläkä missään vaiheessa paina ihoa liian voimakkaasti. 

Jos tiedät, että nivelet ovat kehosi kuivimmat osat, voit toistaa kuorinnan polvien ja kyynärpäiden kohdalle.

3. Kun olet käynyt koko kehon läpi huolellisesti kuorien, huuhtele kuorinta-aine huolellisesti suihkussa. Kuivaa iho ja viimeistele lopputulos kosteusvoiteella.

Muista myös:

Jos iho on haavoilla tai hyönteisen puremilla, kuorinta on hyvä jättää väliin. Artikkelissa muistutetaan myös, että karvanpoiston jälkeen ihon kuorimista tulisi välttää noin vuorokauden ajan – ajoita kuorinta sen sijaan päivää tai kahta ennen ihokarvojen poistoa.

Lue myös: Täydellisen sileä iho - valitsimme 10 suosikkituotetta, jolla pääset karvoista eroon näppärästi

Lue myös: Voiko iho palaa, jos istuu vain varjossa? Vastaus yllättää

Lue myös: Haaveissa kauniin matta iho? Katso ammattilaisen vinkit

Lähde: Pure Wow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat