Kuva: Shutterstock

Mikä altistaa hiuksesi kaksihaaraisille? Asiantuntijan helpot niksit ongelman taltuttamiseen

08.11.2019 16:15 - Emmi Moilanen

Kaksihaaraisia voi ehkäistä esimerkiksi letittämällä kutrit kiinni yön ajaksi.

Olemme uutisoineet aiemmin niksistä, jonka avulla testaat nopeasti, onko hiustenlähtösi normaalin rajoissa. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Jos kuitenkin irtoilevien hiusten sijaan kutrien kaksihaaraiset aiheuttavat päänvaivaa, ota haltuun alta Pure Wow -sivuston haastatteleman hiusstylisti Garrenin vinkit ongelman taltuttamiseen.

Mikä altistaa kaksihaaraisille?

Garrenin mukaan on kaksi yleistä syytä, joiden takia kutreista löytyy kaksihaaraisia.

- Jos kaksihaaraisia esiintyy erityisesti hiusten takaosassa, runsas kuumakäsittely on yleensä syyllinen. On myös mahdollista, että edellisestä hiustenleikkuusta on vierähtänyt jo liian pitkä tovi.

Toisilla kaksihaaraisia esiintyy hiusten päällysosassa, joka puolella päätä.

- Tällöin hiukset ovat kuluneet esimerkiksi vääränlaisen hiusharjan ansiosta tai liiallisesta kuumakäsittelystä, kuten suoristamisesta. Tämä voi olla myös merkki hormonaalisesta epätasapainosta tai esimerkiksi kilpirauhasongelmista, Garren jatkaa.

Jos kärsit huonontuneen hiuslaadun lisäksi myös muista terveysongelmista, on hyvä vierailla lääkärin vastaanotolla selvittämässä syyllinen ongelmaan.

Jos kuitenkin arvelet, että hiusten kaksihaaraiset johtuvat kutrien laiminlyönnistä tai vääränlaisista pesu- ja muotoilutuotteista, ota alta haltuun täsmävinkit kaksihaaraisten taltuttamiseen.

8 vinkkiä kaksihaaraisten taltuttamiseen:

1. Pese hellävaroen. Levitä shampoota vain päänahkaan ja hiusjuuriin, sekä suosi sulfaatittomia tuotteita.

2. Helli runsaammalla määrällä hoitoainetta. Levitä kosteuttava hoitoaine hiusten latvojen lisäksi kutrien puoliväliin saakka. Huuhtele huolellisesti ja muista, että maltti on valttia tässäkin asiassa.

3. Viimeistele pesu kylmällä vedellä. Huuhtele hiukset pesun jälkeen kylmällä vedellä, jolloin hiusten pinta jää sileämmäksi ja kiiltävämmäksi.

4. Kuivaa varovasti. Kokeile kuivata vaurioituneet kutrit froteepyyhkeen sijaan vanhalla t-paidalla.

5. Suojaa hiukset yöunien ajaksi. Sido kutrit esimerkiksi löysälle letille, jolloin hiukset eivät hankaa tyynyliinaa vasten kääntyillessäsi.

6. Leikkauta latvat säännöllisesti. Terveiden ja hyvinvoivien hiusten leikkuuväliksi riittää 3-4 kuukautta.

7. Älä leikkaa huonoilla välineillä itse. Jos kotoasi löytyvät vain keittiösakset, jätä kutrien lyhentämisen suosiolla ammattilaisen huoleksi.

8. Tehokosteuta säännöllisesti. Ota käyttöön kosteuttava hiusnaamio, jonka voit levittää kutreillesi noin kerran viikossa.

Muista myös ruokavalion merkitys:

- Varmista, että saat riittävästi proteiinia ja hyviä rasvoja, joita esimerkiksi avokadot ja pähkinät sisältävät. Nämä auttavat hiusta kasvamaan vahvana, Garren vinkkaa.

Lue myös: Ohenevatko hiuksesi? Helpot elämänmuutokset, joiden avulla ennaltaehkäiset kutrien harvenemista

Lue myös: Hiustyyli, johon useat julkkisnaiset hurahtivat täysin - katso, miten kopioit helpon ja rennon lookin

Lue myös: Montako kertaa viikossa hiukset tulisi pestä? Vastaus yllättää

Lähde: Pure Wow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat