Kuva: Shutterstock

Puhdistatko ihosi väärässä järjestyksessä? Perinteinen ihonhoitorutiini ei aina ole tehokkain

29.02.2020 15:15 - Milena Raappana

Jotkin tuotteet eivät pääse vaikuttamaan kunnolla, jos niitä käytetään ihonhoitorutiinissa väärässä järjestyksessä.

Puhdistus, kasvovesi ja kosteusvoide. Siinä perinteinen kaava, jota moni käyttää ihonhoidossaan. 

Elle Austaralia kuitenkin uutisoi tutulle ja turvalliselle rutiinille löytyvän tehokkaampi vaihtoehto, joka edistää kaikkien ihonhoitotuotteiden vaikutuksia. Alla oleva litania on pitkähkö eikä se varmasti ole kaikille joka päivä mahdollista toteuttaa. 

Kuitenkin jos tämä ihonhoitorutiini ei tunnu liian työläältä, kannattaa ottaa se haltuun. 

1. Puhdistusöljy tai meikinpoistotuote

Öljypohjaiset puhdistustuotteet täytyy levittää kuivalle iholle, joten tämä vaihe kannattaa suorittaa ensimmäisenä. Muutoin meikin voi poistaa itselle sopivalla tuotteella. 

2. Puhdista

Välillä tuplapuhdistus saattaa olla paikallaa, jotta ihon saa putipuhtaaksi. 

3. Ihon kuorinta

Puhdistuksen jälkeen parasta on jatkaa kuorinnalla, jossa keskittyy alueille, jotka kaipaavat sitä eniten. Esimerkiksi jos sinulla on öljyinen T-alue, keskity kuorimaan otsaa, nenää ja leukaa ja käytä tuotetta kevyemmin poskiin ja etenkin silmien alueella. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

4. Kasvonaamio

Kuorinnan jälkeen iho on kaikista vastaanottavaisin erityishoidoille, kuten kasvonaamioille.

5. Kasvovesi

Joskus kuulee, että kasvovettä ei todellisuudessa tarvitse ihonhoidossa. Kuitenkin ihoon jää yllättävän paljon meikin jäämiä puhdistuksenkin jälkeen.

6. Täsmähoito näpyille

Näppyjen nitistämiseen tarkoitetut tuotteet tehoavat parhaiten puhtaalle iholle, ei kosteutetulle. Tuotteella on parhaimmat mahdollisuudet tunkeutumaan epäpuhtauksien sisuksiin, kun se levitetään suoraan puhdistetulle iholle. 

Jos aikaa riittää, täsmähoidon kannattaa antaa vaikuttaa viiden minuutin ajan ennen siirtymistä rutiinin seuraavaan vaiheeseen. 

7. Seerumi

Seerumeihin pätee sama kuin täsmähoitoihin. Ne toimivat parhaiten levitettynä puhtoiselle iholle. Seerumin kannattaa antaa vaikuttaa vähän aikaa ennen siirtymistä kosteuttaviin vaiheisiin. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

8. Silmänympärysvoide

Silmänympärysvoide kannattaa töpötellä kevyesti nimettömällä sormella, jotta paine ei ole liian kova herkälle ihoalueelle. Tuotteelle kannattaa antaa hetki aikaa imeytyä ennen muiden tuotteiden levittämistä. 

Silmänympärysvoidetta suositellaan käyttämään sekä aamulla että illalla. 

9. Aurinkosuoja

Tämä kohta vaihtelee hieman sen mukaan, millaista aurinkosuojatuotetta käyttää. Jos suosii kemikaalista aurinkosuojaa, joka on opetettu levittämään 20 minuuttia ennen auringossa oleilua, kannattaa levittää puhtaalle iholle ennen kosteusvoiteen laittamista.

Jos taas mieluummin käyttää fysikaalista suojatuotetta, joka heijastaa UV-säteitä iholta, kannattaa se levittää kosteusvoiteen jälkeen, mutta ennen meikkivoidetta. 

10. Kosteusvoide

Kaikkien edellä mainittujen vaiheiden jälkeen on aika levittää kosteusvoidetta runsaalla kädellä. Muista laittaa tuotetta myös kaulaan ja rintakehään. 

11. Meikkivoide

Aamun ihonhoitorutiinissa seuraava askel on meikkivoiteen laittaminen ja muun meikin tekeminen.

 Lue myös: Pesetkö sinäkin kasvosi väärin - 6 yleisintä puhdistusvirhettä

Lue myös: Lääkärit kumosivat pinttyneet ihonhoitomyytit - oletko sortunut tavanomaisiin uskomuksiin?

Lähde: Elle Australia

Kilpailut

Uusimmat