Kuva: AOP

Suomalainen muotitalo Samuji haettu konkurssiin - perustaja Samu-Jussi Koski: "Teimme kaikkemme"

12.03.2021 23:23 - Henna Koste

Yhden suomalaisen muotibrändin tarina on tullut tiensä päähän. Samujin perustaja Samu-Jussi Koski julkaisi haikean kirjoituksen Instagramissa.

Muotitalo Samuji on hakeutunut konkurssiin. Samujin perustaja Samu-Jussi Koski kertoi asiasta Instagram-julkaisussaan perjantaina 12. maaliskuuta. 

"Hei ystävät. Kirjoitan tämän erittäin raskain sydämin, sillä olemme tänään joutuneet hakemaan Samujin konkurssiin. Perustin Samujin, koska halusin vaikuttaa asioihin, lisätä maailmaan kauneutta ja kiltteyttä ja luoda työpaikan, josta voin olla ylpeä. Takana on 12 ihmeellistä vuotta, joista kaikista olen kiitollinen, mutta viimeiset vuodet voisin silti vaihtaa", Koski kirjoittaa julkaisussaan.

Hän painottaa, että Samujin uusi toimitusjohtaja Tytti-Lotta Ojala teki työnsä loistavasti. Hän iloitsee myös mesenaattien tukea ja kertoo, että loppuvuonna kasvanut myynti toi myös toivoa tulevaisuuteen.

"Voin sanoa, että teimme kaikkemme. Vaikka päätös lopettamisesta on ollut vaikea ja täynnä surua, uskon, että se on vastuullisin tässä tilanteessa", Koski kirjoittaa.

Samuji kärsi talousvaikeuksista useiden vuosien ajan. Eläkeyhtiö Ilmarinen haki Samujia konkurssiin vuonna 2019 maksamattomien eläkemaksujen vuoksi. Samuji selviytyi joukkorahoituskampanjan avulla. 

Tuolloin Koski kertoi MTV:n haastattelussa, että esimerkiksi New Yorkissa liikkeen avaaminen oli riski ja iso investointi Samujin kokoiselle yritykselle - joka ei myöskään maksanut itseään takaisin. Hän kertoi, että kuluja karsittiin. 

Samujin ensimmäinen mallisto julkaistiin vuonna 2011. Ennen omaa yritystään Koski ehti työskennellä Marimekolla vaatesuunnittelijana sekä taiteellisena johtajana. Kosken kädenjälki näkyi Marimekon mallistoissa vuosina 2005-2010. 

Lue myös: 7 suomalaista muotibrändiä, joista haluat kuulla - lappeenrantalaismerkki noteerattu Voguessakin

Lue myös: Minna Parikka -kenkien kysyntä räjähti Torissa ja Facebookissa - kolme mallia, joita himoitaan eniten

Kilpailut

Uusimmat