Kuva: YO ZEN/ Nelli Rugojeva

7 suomalaista muotibrändiä, joista haluat kuulla - lappeenrantalaismerkki noteerattu Voguessakin

11.03.2021 19:15 - Henna Koste

Suositko suomalaista muotia? Päätöksen ei pitäisi jäädä kiinni ainakaan vaihtoehtojen vähyydestä.

Suomalaisessa muotiteollisuudessa on monia menestystarinoita, ja monet rakastetut brändit ovat valloittaneet myös maailmaa. Listasimme aiemmin suomalaisia muotimerkkejä, joita myös supertähdet suosivat usein. 

Yhä useampi kuluttaja haluaa panostaa vaateostoksilla vastuullisuuteen. Nyt viimeistään on täydellinen hetki tukea kotimaisia muotibrändejä. Maastamme löytyy lukuisia kiinnostavia muotimerkkejä, joista sinun on hyvä tietää.

Poimimme seitsemän piristävää merkkiä, ja nyt kuulet, miksi. 

Jouten

Suunnittelijakaksikko Emmi Lonkan ja Eljas Pajamiehen vuonna 2016 perustama Jouten luottaa kierrätysmateriaaleihin ja valmistaa vaatteensa hotellien vanhoista tekstiileistä. Suomessa valmistetut vaatteet hehkuvat hempeissä sävyissä, eikä niistä ensisilmäyksellä arvaa, millainen on ollut niiden entinen elämä.  

Kevät- ja kesämalliston ensimmäinen tuotesarja julkaistaan huhtikuussa. Mukana on tuttuja pyyhevaatteita sekä yksittäisluomuksia. 


Miia Halesmaa

Turkulaisen vaatesuunnittelija Miia Halesmaan tavamerkki ovat trendikkään rennolla leikkauksella varustellut mekot. Miia Halesmaa -mekkoja on nähty niin Maria Veitolan kuin Minna Parikankin yllä. Brändin vaatteet suunnitellaan sekä valmistetaan Suomessa. 


Anette Ahokas Design

Anette Ahokas tunnetaan näyttävistä materiaaleista sekä niiden persoonallisesta käsittelystä. Etenkin nahka kiiltää pääroolissa useissa mallistoissa. Monipuolisen suunnittelijan käsissä syntyy niin kierrätysnahkakoruja, valmisvaatteita, uniikkeja hää- ja iltapukuja sekä esiintymisasuja. 


Never Too Lake

Lappeenrantalaisen Never Too Lake -brändin korut valloittivat ensin Etelä-Karjalan, mutta niitä on esitelty myös muun muassa Voguen brittiversiossakin. Koruissa näkyy herkkiä luontoaiheita sekä esimerkiksi ankkureita ja silmäpareja. 


Naku

Helsinkiläisen Naku-korubrändin takana ovat suunnittelijat Mikaela Lindfors ja Gillan Suvisaari. Valikoimasta löytyy muun muassa trendikkäitä vaihtoehtoja perinteisille helmikorvakoruille sekä brändin nimellekin ja minimalismille uskolliset Vagenes-korvakorut. 

YO ZEN

YO ZEN tunnetaan etenkin origamijoutsenestaan, joka on koristanut brändin koruja ja vaatteita. Oululaisen lifestyle-merkin keskiössä on vastuullisuus, joka näkyy muun muassa materiaalivalinnoissa sekä ajattomassa designissa. YO ZEN -mallistot eivät juhli runsaudellaan ja se on pelkästään hyvä asia vastuullisuutta arvostavalle. Tarkasti kuratoiduissa mallistoissa näkyy printtejä, joissa yhdistyy samaan aikaan herkkyys ja rohkeus.

24. maaliskuuta julkaistava Heroines -mallisto juhlii naissankareita. Malliston yhtenä sankarittarena nähdään Mira Luoti.

(kuva: YO ZEN/ Nelli Rugojeva)

(kuva: YO ZEN/ Nelli Rugojeva)

Aino Heiniö

Aino Heiniön suunnittelemissa vaatteissa ja asusteissa hehkuvat värit ja kontrastit. Kaikki tuotteet ovat uniikkeja kappaleita. Aino Heiniö yhdistää designissaan mutkattomasti nahkatakkeihin ja -laukkuihin marokkolaismattojen tekstuuria ja rikkaita värejä. 

Lue myös: Vuoden 2021 hittilaukku muistuttaa 2000-luvun taitteesta - katso muotiväen kuvat

Lue myös: Sinkkuelämää-tyylit, jotka näyttävät jälleen täydellisiltä - katso ja vertaa!

Lue myös: Kaikki, mitä haluat tietää kevään 2021 muodista: kuusi isointa trendiä

Kilpailut

Uusimmat