Kuva: AOP

Tuure Boelius, Harry Styles, Post Malone: Julkkismiesten hametyylit kertovat muodin tulevaisuudesta

02.04.2021 18:15 - Ella Haura

Kuluneen vuoden mallistoissa on nähty useita miehille suunniteltuja hameita, joista tunnetuin esimerkki lienee Harry Stylesin päällä nähty Guccin luomus.


Mekko tai hame on jo pitkään mielletty naisten vaatteeksi, mutta normiin on ollut havaittavissa muutosta kuluneen vuoden aikana. Useiden muotitalojen, kuten Burberryn, Guccin ja Ludovic de Saint Sernin, viimeaikaisissa mallistoissa on nähty miehille suunnattuja helmoja.

Tyyliä ovat lähiaikoina esitelleet artisti Post Malone, 25, rap-tähti Bad Bunny, 27, ja sukupuolineutraalin muodin lähettiläänä pidetty laulaja Harry Styles, 27. Suomessa laulaja Tuure Boelius, 20 sekä näyttelijä-poliitikko Jani Toivola, 43, ovat pukeutuneet hameeseen useaan otteeseen. 

Rajoja on rikkonut aiemmin muun muassa rap-tähti Kanye West, 43, vuoden 2012 konsertissaan, jossa tähden yllä komeili Givenchyn musta nahkahame. Vanhempia esimerkkejä mekkomuodin edustajista ovat laulajat Mick Jagger, 77, sekä edesmennyt David Bowie. Pandemia-aikana miesten hame on kuitenkin tehnyt vahvan tulemisen.

Muotitalot kommentoivat tuoreita hamemallejaan The Guardian -julkaisulle.

- Haluan juhlistaa ilmaisun vapautta, toteaa Burberryn suunnittelija Riccardo Tisci.

- Rakastan ajatusta miesten hameesta, se on mielestäni todella vapauttavaa, Ludovic de Saint Sernin edustaja kertoo.

Ludovic de Saint Sernillä uskotaan, että miesten hameen näkyminen valtavirtamuodissa saattaa viedä aikaa, mutta tuki sukupuolineutraalimpaa muotia kohtaan on vahva.

Kokosimme juttuun esimerkkejä viime aikoina nähdyistä miestähtien hametyyleistä. Uutisoimme aiemmin Harry Stylesin esiintymisestä vuoden 2020 joulukuun Vogue-julkaisun kannessa yllään Guccin suunnittelema mekko. Kuva sai osakseen valtavan määrän ihailua, mutta myös kritiikkiä.

Pääset katsomaan Harry Stylesin Instagram-julkaisun keskustelua herättäneestä Vogue-kannesta alta. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Post Malone nähtiin vuoden 2020 syksyn Billboard Music Awards -gaalassa mustaan hameeseen, polvisukkiin ja pistokkaisiin pukeutuneena. 

(kuva: AOP)

Tuure Boelius esittelee tyyliään tuoreessa Instagram-julkaisussa, jonka kuvatekstissä on kantaaottava sanoma miesten muotiin liittyvistä olettamuksista. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Toivola on esitellyt Instagram-tilillään eri värisiä ruutuhameita . Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Tekeekö takavuosien trenditukka paluun? Inspiroivat lookit saavat harkitsemaan lyhyttä hiusmallia

Lue myös: Minihame on tänä vuonna nimensä veroinen - katso kuvat kevään muotimallistoista

Lue myös: Myös supertähdet rakastavat korona-ajan suosikkivaatettasi - katso viisi asuideaa

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat