Kuva: Shutterstock

Älä sokeroi kylppärissä ja testaa sopiva karvan pituus helpolla kikalla - vinkit, joilla nautit sileästä ihosta jopa viikkoja

28.06.2021 19:15 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Vältä yllättävät sudenkuopat, kun ryhdyt karvanpoistopuuhiin.

Kaipaatko hellesäällä sileitä sääriä, bikinirajaa tai kainaloita? Onneksi karvoista eroon haluavalle löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja. Nopeaa ja kivutonta karvanpoistoa arvostava tarttuu höylään, kun taas toiset eivät kaihda vähän suurempaa vaivannäköä saadakseen pitkäkestoisemman lopputuloksen. 

Toisinaan sheivaamisen kylkiäisenä ihoon ilmestyy sisäänkasvaneiden karvojen aiheuttamia näppyjä sekä huolimattomasta ajelusta aiheutuvia haavoja. Hyvä terä ja ihon liukkaaksi tekevä vaahto tai esimerkiksi vauvaöljy tekevät lopputuloksesta sileämmän. 

Vahaliuskojen käyttäjä voi sen sijaan nauttia karvattomasta ihosta pidempään. Rivakka nykäisy poistaa karvat nopeasti, pienen kirpaisun hinnalla. Vahaliuskat irrottavat karvan tyvestä, jolloin samat haivenet pysyvät poissa jopa viikkoja. 

Kylppäri ei ole paras paikka sokerointiin

Sokeroinnista haaveileva luottaa usein ammattilaiseen, mutta kotona tehdyt sokeroinnit yleistyvät jatkuvasti. Sokerointi vaatii hieman harjoittelua, mutta kun tekniikka on hallussa, voi säästää huomattavasti aikaa ja rahaa. Suomalaisen SunSugaringin perustaja ja sokerointikouluttaja Sari Haapanen kertoo, kuinka vältät yleiset virheet kotisokerointia tehdessä. Haapanen neuvoo, että sokeroinnin harjoittelu kannattaa aloittaa aina sääristä. Hän kannustaa, että jokainen oppii sokeroimaan - ydinfysiikasta, kun ei ole kyse. Hän mainitsee sudenkuopiksi, että massaa otetaan liian vähän sekä sen, että sokerointi tehdään ilman käsineitä. 

- Silloin ihon lämpö ja kosteus siirtyy massaan ja sitä on haastavampi työstää. Sormien levittely aiheuttaa myös ongelmia, sillä sokeri valuu sormien väliin. Sormet tulee pitää aina yhdessä - käsine kädessä, asiantuntija sanoo. 

Myös liian lämmin ja kostea ympäristö tuo haasteensa.

- Tästä syystä kylpyhuone ei ole paras paikka operaatiolle. Kylpyhuoneen ilmankosteus on vuoden ympäri korkeampi kuin muissa huoneissa. Ihannelämpö on massalle 21-22 astetta, jolloin massa on normaalissa olomuodossaan. Kesällä jäähdytyksen puuttuessa, tuuletin auttaa asiaan. Sokeroida voi vaikka makkarissa, koska massa lähtee kaikilta pinnoilta lämpimällä vedellä, Haapanen neuvoo. 

Karvan pitäisi olla vähintään puoli senttiä pitkää eli niin, että saat juuri ja juuri sormella kiinni karvasta. 

Testasimme erilaiset karvanpoistomenetelmät ja uutuustuotteet. 

4 x eroon karvoista

SunSugaring brassisokeroijan setti 43,50 e

Olen käynyt lukuisia kertoja brasilialaisessa vahauksessa, enkä ole voinut kuvitellakaan repiväni karvojani itse. Jo ensimmäinen kerta kääntää kelkkani. Pakkauksesta löytyvät selkeät ohjeet tulivat tarpeeseen. Ensimmäisellä kerralla onnistun saamaan mustelman nivuseeni, ja asiantuntija tietää heti, mistä on kyse. Iho on luultavasti jäänyt irrotusvaiheessa kiristämättä. Sokeroitaessa toisella, vapaalla kädellä kiristetään ihoa irrotuksen aikana ja massan irrotus tehdään aina karvojen kasvun suuntaisesti. 

Mustelma häviää nopeasti ja yhtä nopeasti häviää myös epävarmuuteni kokeilla sokerointia uudelleen. Kun karvat ovat taas sopivan pituisia, käsittelen bikinirajan uudelleen. Toisella kerralla kaikki sujuu jo huomattavasti sujuvammin ja lopputuloksena on tälläkin kertaa sileä iho. Voin vain kuvitella, millainen sokerointimestari minusta vielä kuoriutuu. 

Pakkaus sisältää Hard-massan 450g, desinfiointiaineen, aloeveran, kuorintakintaan, bentoniittisavipurkin ja 10 kappaletta nitriilikäsineitä.

(kuva: Valmistaja)

BIC Hybrid 3 Flex Sensitive 11,90 e

BIC:in uutuusterissä on suunnattu herkemmälle iholle. Totean miehille tarkoitetun version toimivammaksi kuin naisten uutuushöylän. Höylässä on kolme joustavaa terää ja kääntyvä teräosa. Varsin toimiva tuote, mutta vaihdettava terä irtoaa toisinaan liiankin helposti. 

Plussaa siitä, että varsi on valmistettu 90 prosenttisesti kierrätetystä muovista. 

(kuva: Valmistaja)

Veet Silky Fresh Karvanpoistovoide 7,95 e

Inhoatko sheivaamista? Tässä vaihtoehto nopeaan ja kivuttomaan karvanpoistoon. Karvanpoistovoidetta levitetään suoraan putkilosta alueelle, joka halutaan käsitellä. Tasainen kerros jätetään vaikuttamaan viideksi minuutiksi, jonka jälkeen se poistetaan lastalla. Jos karvat ovat tiukassa, tuotteen saa antaa vaikuttaa 10 minuuttia. Tämän jälkeen iho huuhdellaan. 

Voide on todella helppokäyttöinen ja toimii niin kainaloissa, bikinirajassa ja säärissä. Koska karvat eivät irtoa juurineen, puskevat ne esiin muutaman päivän kuluttua. 

(kuva: Valmistaja)

Veet Easy-Gel Wax Strips Normal Skin Bikini 6,95 e

Bikinirajalle tarkoitetut vahaliuskat tekevät sen, minkä lupaavat. Karvat irtoavat yhdellä kiskaisulla alta aikayksikön. Hajakarvat nyppäistään pinseteillä. Liuskojen geeli on juuri sopivan runsasta ja tarttuu karvoihin hyvin. Toisinaan olen törmännyt myös "kuivahtaneisiin" vahaliuskoihin muiden merkkien kohdalla. 

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: 8 muotihankintaa, joilla selätät kesän asukriisit - kaikki sopivat yhteen

Lue myös: Kesäkampaus, joka kiinnittää huomion takuulla - Halseyn look henkii lapsuudesta tuttua nostalgiaa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat