Kuva: AOP

Tähdet näyttivät inspiroivat vaihtoehdot suomalaisten suosikkityylistä - mikä on suosikkisi?

21.09.2021 10:15 - Henna Koste

Kokomusta asu sai uuden merkityksen Kim Kardashianin gaalatyylissä. Tähdet osoittavat, että musta asukokonaisuus on usein varsin elegantti.

Vaikka mustia vaatteita voisi äkkiseltään pitää tylsyyden perikuvana, herättävät ne monella tapaa yllättävän paljon tunteita ja ajatuksia. Hautajaisiin pukeudutaan mustaan, mutta voiko samaan kaavaan luottaa häissä? Miksi mustissa vaatteissa on kuumempi kuin vaaleissa? Entä onko musta väri edukseen kalpeaa ihoa vasten? Entä näyttääkö kokomusta asu edes tyylikkäältä? Kyllä, jos uskomme Ilta-Sanomien kyselyyn parin vuoden takaa. Äänestyksessä yli 60 prosenttia kertoi pitävänsä kokomustasta, mutta mielipiteet jakautuivat vahvasti. 

Mustalla on paikkansa arki- ja juhlapukeutumisessa. Sen tietää myös supertähti Kim Kardashian, jonka Met-gaala-asu nousi hiljattain viihdemaailman suurimmaksi puheenaiheeksi. Kardashian vei kokomustan tyylin seuraavalle - tai ehkäpä sitä seuraavalle tasolle. Tähti saapui gaalahumuun Balenciagan luomuksessa, joka peitti hänet päästä varpaisiin kasvoja myöten. Lähteiden mukaan häkellyttävän gaalatyylin perimmäinen tarkoitus oli luoda uusi muodin alakulttuuri. Innoittajana Kardashianille toimi hänen entinen miehensä Kanye West.

- Ei logoa, ei kasvoja näkyvillä. Silti jokainen tiesi, kuka maskin takana on. Kanye antoi hänelle rohkeutta työntää luovuutta ja ihmisten mielikuvitusta taiteen kautta eteenpäin. Se on todellinen luottamuksen osoitus, lähde kertoo.

Kardashiania ei tunneta gaalojen ulkopuolellakaan räväkkänä värien käyttäjänä. Viikonloppuna tähti kuvattiin niin ikään Balenciagan asukokonaisuudessa, joka näytti tyylikkäältä, mutta gaala-asuun nähden jopa arkiselta. Mustassa asussa housut yhdistyivät saapikkaisiin ja paita hansikkaisiin. Tyylin kruunasivat klassinen poninhäntä ja mustat aurinkolasit. 

Kim Kardashian

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Rihanna

Myös Rihanna luotti viime viikolla mustien vaatteiden voimaan. Artistin nahka-asu sai kiinnostavan yksityiskohdan pörröisestä kalastajahatusta, joita Rihannan kaapista löytyy muissakin väreissä. 

(kuva: AOP)

Megan Fox

Näyttelijä Megan Fox yhdisti tuoreessa asussaan alusvaatemuodista tuttuja elementtejä arkisempaan tyyliin. Pitsisen yksityiskohdat näyttivät raikkaalta mustan ajattoman takin ja trendikkään rypytetyn laukun kanssa. 

(kuva: AOP)

Lue myös: Väriyhdistelmä, joka ei petä koskaan - kruununprinsessa Victorian ja muiden kuninkaallisten suosikki

Lue myös: Syksyn takkimuodissa eivät keuli tänä syksynä tekoturkikset - trendimalli saattaa löytyä jo mummisi kaapista

Kilpailut

Uusimmat