Kuva: Shutterstock

Lohkeilevat kynsinauhat raivostuttavat - 5 neuvoa, joilla selätät ongelman

26.03.2022 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kynsinauhoja kannattaa suojata ja helliä.

Kynsinauhojen lohkeilu ja koppuroiksi kuivahtaminen vetävät yhden jos toisenkin hermot tiukalle eikä ongelmaan ainakaan tunnu auttavan kuivien riekaleiden nyppiminen irti. Kynsinauhat kehystävät kynttä muun muassa toimiakseen esteenä erilaisille bakteereille. Siksi kynsinauhojen olisi myös terveyden kannalta järkevää olla siedettävässä kunnossa. Metro-lehti listaa, mitä kuivuneet kynsinauhat tarvitsevat elpyäkseen.

1. Vältä ylimääräistä vettä ja pesuaineita. Käsihygienia on tärkeää, mutta esimerkiksi käsin tiskaaminen on käsien iholle turha rasite. Siksi tiskatessa olisikin suositeltavaa käyttää siivoushanskoja. Myös muissa tilanteissa käsien liiallinen lilluttaminen vedessä voi kuivattaa ihoa.

2. Hoivaa säännöllisesti. Älä lipsu käsien rasvaamisesta, sillä kädet ovat koko ajan kovalla koetuksella ja kaipaavat siksi myös kosteutusta osakseen.

3. Älä käytä kynsiä työkaluina. Vaikka pitkät kynnet kätevät olisivatkin, ei niitä pidä käyttää kaikkien asioiden repimiseen, nyhtämiseen ja tonkimiseen. Hanki asiaankuuluvat välineet, mitä ikinä oletkaan tekemässä.

4. Hillitse pureskeluhalut. Älä pureskele kynsiä tai kynsinauhoja, sillä se on varmin tapa pahentaa tilannetta entisestään.

5. Kokeile erilaisia rasvoja. Kynsinauhoja saattavat rauhoittaa esimerkiksi aloe vera tai kynsinauhaöljy.

Lue myös: Saunomisesta on monia hyötyjä iholle - muutamalla niksillä maksimoit vaikutuksen

Lue myös: Yksi juoma saa asiantuntijoiden mukaan ihon hehkumaan ja voimaan hyvin - helppo kokeilla kotona

Lue myös: Vie ihonhoito uudelle tasolle - iänikuinen kikka on jäänyt unholaan, mutta tähdet tuovat sen nyt takaisin

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat