Kuva: Shutterstock

Menetkö hiukset märkinä nukkumaan? Ei todellakaan kannattaisi

27.08.2022 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Pesurutiineihin kannattaa lisätä kuivaus.

Suihku kuuluu olennaisena osana monen iltarutiineihin, mutta hiustenhoidon ei pitäisi loppua siihen hetkeen, kun suihkukopista kävelee ulos.

Hiuksilla voi kestää pitkäkin aika kuivua, minkä vuoksi saatat haluta kömpiä sänkyyn jo siinä vaiheessa, kun tukka on vielä märkä. Healthline-sivuston artikkelin mukaan kuivumista olisi kuitenkin syytä malttaa odotella tai vaihtoehtoisesti auttaa asiaa hiustenkuivaimella.

Kostea ympäristö ei helli hiuspohjaa

Hiukset kannattaisi kuivata ennen yöunia, koska märkänä lämpimässä peiton alla tai tyynyliinaa vasten muhiva hiuspohja on erityisen otollinen esimerkiksi päänahan sieni-infektioille kehittyä. Se myös lisää päänahan hilseilyä sekä tulehduksia.

Märät hiukset ovat alttiina vaurioille

Toinen syy hiusten kuivaamiseen on se, että märkinä hiukset ovat taipuisampia ja siten myös alttiimpia vaurioille kuten katkeilemiselle. Jos välttämättä aiot nukkua märällä kuontalolla, kannattaa hiukset ainakin jättää yöksi auki, sillä poninhäntä tai muu kiinnitys rasittaa niitä märkinä entisestään.

Jos on aivan pakko

Jos jostakin syystä et voi välttää hiukset märkinä nukkumista, voit yrittää minimoida tuhojen määrän. Hiukset kannattaa selvittää harjalla mahdollisimman takuttomiksi ennen nukkumaanmenoa eikä hoitoaineenkaan käytössä kannata pihtailla. Yllättäen myös silkkityynyliinalla nukkumisen on todettu olevan hellempi vaihtoehto hiuksille, sillä materiaali hengittää paremmin eikä aiheuta kitkaa.

Lue myös: Saatat vaurioittaa hiuksiasi tietämättäsi - 8 mokaa, joita kannattaa vältellä

Lue myös: Kutiseeko päänahka? Ota asiantuntijoiden apukeinot käyttöön

Lue myös: Saako hiukset pestä joka päivä? Vastaus on tiukka

Lähde: Healthline

Kilpailut

Uusimmat