5 tapaa käyttää kesän lempivaatteita syksyllä

07.09.2011 17:17 -

Kesästä on jäljellä enää rusketus ja kauniit muistot, mutta suosikiksi muodostuneista vaatteista ei tarvitse vielä luopua. Pienillä muutoksilla saat niistä käyttökelpoisia myös syyspukeutumiseen.


Kuvassa brittiläinen juontaja-malli Alexa Chung näyttää esimerkkiä siitä miten kesän lempikolttu kuljettaa pitkälle syksyyn. Neuletakki Filippa K / Stockmann, punottu nahkavyö H&M.

(1) Kesän lempimekkoja ei kannata kiikuttaa vielä vintille. Ohuetkin mekot taipuvat syksyyn, kun puet alle sukkahousut ja vedät päälle lämpimän villatakin. Huoleton kokonaisuus viimeistellään ronskeilla saappailla ja rennolla myssyllä. Kun illat viilenevät, päälle voi pukea parkatakin tai nahkarotsin. Myös muhkeat huivit antavat lämpöä ja syksyistä ilmettä mekkoasulle.

(2) Avokärkiset kengät ja avonnaiset sandaalit ovat käyttökelpoisia syksyn kuivina päivinä, kun puet niiden seuraksi sukat. Mitkä tahansa sukat käyvät, kunhan ne ovat kauniit: pitsisukat antavat romanttisen vivahteen, pilkullisista sukista saa tänä syksynä rutkasti tyylipisteitä ja rennosti rypyttyvät ohuet neulossukat sopivat lähes kaikkeen. Yhdistä esimerkiksi lahkeistaan käärittyihin farkkuihin, vakosamettihousuihin tai lantiolla lököttäviin tvillihousuihin.

(3) Ohuet pitsivaatteet palvelevat hellepäivien jälkeenkin, kun puet ne kerroksittain. Valkoisesta pitsitopista ja samanvärisistä pitsishortseista muodostuu kiinnostava ja syksyyn sopiva kokonaisuus, kun yhdistät niihin esimerkiksi harmaat villasukkahousut, neuletakin ja korkeakorkoiset nilkkurit. Pitsiliivi sopii pitsipaidan päälle, pitsinen mekko pitsisiin sukkahousuihin. Asu pysyy rauhallisena kun pidät värimaailman yhtenäisenä.

(4) Kesän hippihenkiset nahka-asusteet taipuvat täydellisesti syksyyn: konjakinruskea nahkavyö ei ehdi ikävöidä farkkushortseja, kun puet sen muhkean neuleen tai villatakin päälle. Duffeli- ja satulamalliset nahkalaukut tuovat syyspukeutumiseen ripauksen 70-lukulaista huolettomuutta: mitä kuluneempi nahka on sen parempi. Kaikki syysvärit rakastavat ruskeaa nahkaa, kokeile esimerkiksi sinapinkeltaisen ja harmaan seurassa.

(5) Jos farkkushortsit ovat lempivaatteesi, ei huolta: niitä voi käyttää ympäri vuoden, kun puet alle sukkahousut. Sukkahousuilla voi leikitellä, ohuet mustat luovat asuun aivan eri fiiliksen kuin harmaat ribbisukkikset. Ajankohtainen syyskokonaisuus syntyy yhdistämällä shortseihin viittamallinen neule ja pitkät saappaat.

Kilpailut

Uusimmat