Huippusuunnittelija esitteli filmitähdistä inspiroituneen syysmallistonsa ensi kertaa

09.10.2011 17:11 -

Tiia Vanhatapion syysmallisto nähtiin Voicen Muotiviikon päätösiltana ensimmäistä kertaa catwalkilla. Girls on film -mallisto esitteli kokoelman toinen toistaan kauniimpia mekkoja, joissa mustan seassa loisti syvä vihreä ja punainen.

Tummanpuhuva mallisto oli lainannut nimensä Duran Duranilta. Tiia Vanhatapio kertoi näytöksen jälkeen inspiroituneensa suosikkeihinsa kuuluvan kasariyhtyeen lisäksi vanhoista elokuvatähdistä, kuten 80-luvun Catherine Deneuvesta, joka näytteli mm. David Bowien kulttimainetta nauttivassa vampyyrielokuvassa The Hunger. Lue inspiraatiosta malliston takana ja Tiia Vanhatapion tunnelmista heti näytöksen jälkeen Voicen aiemmasta uutisesta.

Näytöksen avasi vihreästä kerrostetusta silkistä ommeltu kimonohenkinen asu, jota koristivat violetit ja kullanväriset kukat. Vihreä osoittautui nopeasti malliston pääväriksi mustan ohella: napakasti leikatuissa rypytetyissä mekoissa vihreät ja mustat kolmiot muodostivat geometrisiä printtejä.

Rypytystä nähtiin myös mustissa pikkumekoissa, joissa oli nudesävyisiä yksityiskohtia, kuten ihonvärinen yläosa ja hihat. Suuret napit koristivat yhtä puvuista. Mustat hapsumekot toivat mieleen 20-luvun flapper-muodin, vain tummiksi meikatut silmät ja savukeholkit puuttuivat. Kapeiden mekkojen juju oli takaa avoimeksi jätetyssä selässä. Hapsujen ohella lavalla nähtiin myös punotusta satiinista ommeltuja mekkoja, joiden hohtava pinta sai ne näyttämään melkein nahkaisilta.

Turkisasusteet höystivät asukokonaisuuksia: näytöksessä nähtiin mm. raidalliseksi värjätty turkishuivi ja suuri turkislaukku. Filmitähtitunnelma oli kohdallaan erityisesti muhkeassa mustassa jakussa, jonka upottavasta pehmeydestä taisi tosin olla kiittäminen turkin sijaan höyheniä.

Mallistoa leimasi Tiialle ominainen huolellinen räätälöinti ja menneiden vuosikymmenten puvuista inspiroituneet dramaattiset yksityiskohdat, kuten pukujen korostetut rintakupit, kapeaksi kurotut vyötäröt ja valtavat höyhen- ja turkisasusteet. Sirot päähineet kruunasivat nostalgisen tunnelman.

Kilpailut

Uusimmat