Tästä syystä naiset käyttävät meikkiä!

19.03.2012 21:15 - Karoliina Kotala

Tuore tutkimus on selvittänyt meikkaamisella olevan yllättävän suuri vaikutus naisen itsetuntoon.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli kaksi kolmasosaa naisista kokee töihin menemisen ilman meikkiä kauhistuttavana. Vastaajien mielestä meikittä olo töissä olisi stressaavampaa kuin puheen pitäminen suurelle joukolle, työpaikkahaastattelu tai jopa ensimmäiset treffit. Yllättävää on myös, että vain puolet naisista koki olevansa tarpeeksi itsevarma näyttäytymään perheelleen ja läheisilleen ilman meikkiä. Yli 70 prosenttia naisista ei haluaisi myöskään näyttäytyä pomolleen meikittä, ja 91 prosenttia peruisi ennemmin treffinsä kuin ilmestyisi paikalle ilman meikkiä.

3000 naista käsittänyt tutkimus paljasti myös, että naiset nousivat aamuisin yli puoli tuntia miehiä aikaisemmin meikatakseen, ja heiltä kului kaunistautumiseen keskimäärin 21 minuuttia joka aamu.

- Useilla yrityksillä on käsitys, että hyvältä näyttävät naiset tekevät myös hyvää työtä. Mutta samalla kun naisten odotetaan näyttävän virkeiltä, eloisilta ja hehkuvilta, heillä ei saa olla liikaa meikkiä, ja heidän tulee näyttää luonnolliselta, meikkitaiteilija Sarah-Jane Froom kommentoi tutkimusta.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat