Muotisuunnittelija Katri Niskanen, mikä kokemus on sykähdyttänyt eniten?

05.04.2012 19:15 - Mikko Räsänen

Katri Niskasen muotimerkki Design by katri/n juhlisti kaksivuotista olemassaoloaan Kämp Galleriassa.

Muotisuunnittelija Katri Niskanen singahti kotimaisen muodin eturiviin, kun hän voitti Muodin huipulle -ohjelman, jossa vaatesuunnittelijat kisasivat paremmuudesta. Sen jälkeen Katrin nimi onkin tullut muotia seuraaville vastaan lukuisista eri yhteyksistä. Välillä tuntuu, että Katri kirjaimellisesti ehtii kaikkialle.

- Minulla on monta rautaa tulessa ja vapaa-aikaa on vähän, mutta se on vain mahtavaa, Katri kertoo ja sanoo ihmettelevänsä sitä, että Design by katri/n täyttää jo kaksi vuotta.

- Tuntuu, että aika on mennyt todella nopeasti. Se johtuu varmaan siitä, että kahden vuoden aikana on tapahtunut niin paljon. Mallisto on kuin oma lapseni, ja se on kasvanut kiinni minuun.

Katrin vaatteita nähtiin taannoin Finnish Catwalk -tapahtumassa. Kun tässä kuussa esitellään uudet Huippumalli haussa -kilpailijat, on heidätkin puettu Katrin vaatteisiin. Kansainvälisille markkinoillekin Katria ollaan jo viemässä, sillä hänen mallistonsa oli alkuvuonna mukana Moskovan muotiviikolla. Katri on tehnyt esiintymisvaatteita artisteille ja hän on pukenut julkkiksia Linnan juhliin.

Mikä kahden vuoden aikana tapahtuneista merkkipaaluista on sinulle henkilökohtaisesti se sykähdyttävin?

- Tuo on hyvä kysymys, koska ne tunnetasolla minulle sykähdyttävimmät eivät välttämättä ole niitä, mitä ulkopuoliset ajattelisivat merkittävimmiksi.

- Minua koskettaa se, jos olen tehnyt jollekin asiakkaalle hääpuvun ja saan häneltä jälkikäteen shamppanjapullon kiitokseksi siitä, että olen osaltani onnistunut tekemään hänen hääpäivästään täydellisen. 

Vaikka Katrin nimi ja vaatteet tulevat vastaan kaikkialla, jaksaa suunnittelija itse ilahtua pienistä asioista kuin vasta-alkaja.

- Viime vuonna liikutuin, kun ohitseni pyöräili tyttöjä ja huomasin, että niillä oli päällä minun vaatteitani, Katri kertoo esimerkkinä.

Kilpailut

Uusimmat