Kaunis iho helposti - näillä vinkeillä pääset eroon mustapäistä

10.01.2013 19:45 -

Mustapäistä pääsee helpommin eroon, kun ymmärtää, miksi niitä tulee. Näiden asiantuntijavinkkien avulla saat kauniin ihon.

Mustapään aiheuttaa tukkiutunut ihohuokonen. Tukos muodostuu kuolleista ihosoluista, epäpuhtauksista ja bakteereista. Kun rauhanen ei pysty pääsemään eroon epäpuhtauksista, syntyy mustapää. Kun epäpuhtauksista ja kuolleista ihosoluista muodostunut vahamassa työntyy ihon pintaa kohti ja pääsee kosketukseen ilman kanssa, massan pinta muuttuu mustaksi.

Näillä helpoilla vinkeillä pääset eroon mustapäistä.

Käytä oikeanlaisia puhdistusaineita

1) Ihohuokosia tukkiva vahamassa on tahmeaa. Jotta saat ihon puhdistettua, sinun täytyy saada massasta vähemmän tahmeaa. Yksi tapa on käyttää puhdistusainetta, joka sisältää bentsoyyliperoksidiä. Se auttaa vahamassaa irtoamaan.

2) Mikäli ihosi on herkkä, suosi mieluummin puhdistusainetta, joka sisältää salisyylihappoa. Vaikka puhdistusaineiden vaikutus ei näkyisi heti, ole kärsivällinen.

Puhdistusaineet auttavat myös ehkäisemään uusien mustapäiden muodostumista.

Käytä lääkevoidetta

Pelkkä puhdistusaineen käyttö ei riitä, sillä silloin vaikuttavat ainesosat eivät ole ihollasi tarpeeksi kauan. Levitä iholle kerran päivässä lääkevoidetta, joka sisältää joko bentsoyyliperoksidiä tai salisyylihappoa. Mitä kauemmin pidät voidetta iholla, sitä tehokkaammin voide pääsee vaikuttamaaan.

Kokeile harjaa

Mikäli näet mustapäitä vielä kaksi viikkoa puhdistusaineen ja voiteen käytöstä, kokeile kasvoharjaa. Kasvojen ihon harjaus auttaa tukoksia aukeamaan. Jos sinulla on hyvin öljyinen iho, voit harjata ihoa päivittäin. Kuivaihoisten kannattaa käyttää harjaa vain kerran viikossa.

Käytä puhdistusliuskoja

Ihohuokosten puhdistusliuskat auttavat pääsemään eroon mustapäistä vetämällä ne pois ihosta. Liuskat toimivat parhaiten, mikäli olet ensin löysännyt tukoksia. Käytä bentsoyyliperoksidiä tai salisyylihappoa sisältävää voidetta muutamana iltana ennen kuin kokeilet liuskoja. Näin mustapäät lähtevät huokosista helpommin.

Käytä savinaamiota

Käyttämällä savinaamiota kerran viikossa noin 10-15 minuutin ajan vähennät ihosi öljyisyyttä. Mitä vähemmän öljyä ihollasi on, sitä vähemmän sinulla on mustapäitä.

Käy kosmetologilla

Mikäli puolitoista kuukautta kuluu, etkä vieläkään näe tuloksia, varaa aika kosmetologilta. Viimeistään kosmetologin tekemä ihonpuhdistus auttaa taltuttamaan mustapäät.

Lähde: Cosmopolitan.com

Kilpailut

Uusimmat