Anne Kukkohovi paljastaa naisten pahimman tyylimokan

24.03.2013 18:15 - Karoliina Kotala

Muotipersoona-juttusarjan tuoreimmassa osassa omasta tyylistään ja suhteestaan muotiin kertoo juontaja ja yrittäjä Anne Kukkohovi. Muotia rakastava kaunotar tunnustaa satsaavansa laatuun ja karsastavansa liian pieniä vaatteita.

Mitä muoti ja tyyli sinulle merkitsevät?

- Ne ovat elämän suola ja pippuri. Tyyli on minulla selkärangassa ja saan valtavasti hyvää mieltä ja inspiraatiota muodin maailmasta.

Miten päädyit työhösi?

- Yrittäjäksi päädyin lopulta monen mutkan kautta. Yrittäjänä saan toteuttaa omia haaveitani ja tehdä hyvin erityyppisiä töitä, jossa voin yhdistää osaamistani ja oppia joka päivä uutta. 

Mitä tekisit jos et työskentelisi nykyisessä ammatissasi?

- Kun on kerran yrittäjäksi päätynyt, en usko että kykenisin enää mihinkään muuhun. Mutta jos nuorena olisin Lontoossa lähtenyt vaatealalle (en uskaltanut hakea Lontoon Central Saint Martens kouluun, vaikka mieli teki), kuka tietää vaikka olisin suunnittelijan roolissa tänä päivänä. 

Kuvaile omaa tyyliäsi.

- Naisellinen, rento ja särmikäs.

Mikä on kallein vaatekappaleesi/asusteesi? Paljonko se maksoi ja milloin ostit?

- En itse asissa kunnolla edes tiedä, mutta tulee mieleen Herve Legerin mekko. Olin aina unelmoinut tästä mekosta ja päätin lopulta siihen satsata. Taisi olla 800€ hujakoilla. Ostin vuosi sitten. Noin 5 vuotta sitten ostin Pradan talvitakin, joka maksoi reippaasti yli 1500 euroa, mutta on ollut lähes päivittäin käytössä joka talvi. Nämä ovat kummatkin kestäviä hankintoja.

Tämän hetkin kuumin juttu muodissa?

- Yksilöllisyys.

Mikä vaate tulisi löytyä joka naisen vaatekaapista?

- Istuva pikkumusta.

Mikä on pahin tyylimoka, johon nainen voi syyllistyä?

- Liian pienet vaatteet.

Mitä vaate-/asusteostosta kadut ja miksi?

- Kun aloitin nettishoppailun, tuli tehtyä muutama huono valinta, joita en jaksanut palauttaa. Esim. kenkiä yritin tehdä sopiviksi pohjallisilla, mutta se ei toimi. Korkkareiden pitää istua todella hyvin, jotta niitä voi käyttää. Nykyään palautan vaatteen samana päivänä, jos jokin ei istu tai sovi minulle. 

Kuka on parhaiten pukeutuva suomalainen ja miksi?

- En osaa kategorisoida ihmisiä tällä tavoin. Pidän monen ihmisen tyylistä ja varsinkin nuoremman sukupolven bloggarit uskaltavat olla todella persoonallisia. Ylipäätään ihmiset, jotka ovat löytäneet jotain olennaista itsestään ja uskaltavat tuoda sen esille ovat tyylikkäimpiä. Se pätee niin vaatteiden kantamiseen kuin hiustyyliin ja muuhun olemukseen, ei pelkkiin vaatteisiin. Esim. Petra Koivisto näyttää aina jumalaiselta. (You Feelin it blogin pitäjä).

Mitä muotimerkkejä fanitat? Kotimainen ja ulkomainen?

- Samuji, Isabel Marant ja Zadig & Voltaire. 

Mitä muotitrendiä sinulla on ikävä?

- Onneksi tällä hetkellä persoonallisuus rulaa, joten oikeastaan voi soveltaa mitä tahansa trendiä siten, että korostaa omaa yksilöllisyyttään. Mutta tulen ikuisesti fanittamaan 90-luvun supermallien glamour-lookkia, se toimii aina. 

Miten paljon käytät rahaa vaatteisiin kuukaudessa?

- Välillä 0€ ja välillä pari tonnia. Eli hyvin vaihtelevasti. 

Myytkö tai ostatko vaatteita kirppiksellä? Paras kirppislöytö?

- Ehdottomasti. Kierrätän kaikki vaatteeni ja rakastan vintagekauppoja. Suoranaisesti kirppiksillä en käy, mutta vintageliikkeissä kyllä. Upein löytö taitaa olla Tokiosta ostettu kukkamekko, joka on ollut lempparini vuosia täydellisen istuvuuden vuoksi.

Miten paljon hyvät korkokengät saavat maksaa?

- Niiden pitää maksaa paljon. Ikävä kyllä laatua ei saa halvalla. Noin 400€ saa hyvät. Muista aina, että vähemmän on parempaa. Osta mieluummin harvoin, mutta hyvää laatua. 

Muotikaupunkisi?

- Pariisi. Ehdottomasti. 

Harrastatko nettishoppailua? Mikä on suosikkinettikauppasi?

- Kokoajan ja liikaa. Netaporterin asiakaspalvelu on niin ykkösluokkaa, että pakko valita se. 

Tuleeko sinulla mieleen henkilö, jonka haluaisit kertovan tyylistään. Ehdota Muotipersoonaa alla näkyvään Kommentit-kohtaan, ja yritämme toteuttaa toiveesi!


Edellisen Muotipersoona-artikkelin löydät täältä.

Kilpailut

Uusimmat