Mikä catwalk-mallin työssä on haastavinta?

13.10.2013 14:30 - Mikko Räsänen

Huippumalli haussa -ohjelmasta tuttu Polina Hiekkala vieraili Voicen studiolla I Love Me -messuilla.

Polina Hiekkala muistetaan vuoden takaisesta Huippumalli haussa -ohjelmasta, jossa hän sijoittui toiseksi. Kakkoseksi jäämisestä huolimatta ohjelma avasi Polinalle ovet mallimaailmaan ja hän pääsi Suomen suurimman mallitoimiston Paparazzin listoille.

Tänä viikonloppuna Polina ahkeroi I Love Me -messuilla, jossa hän yksi messujen suurimman muotinäytöksen malleista. Puolituntinen näytös järjestetään 3-4 kertaa jokaisena messupäivänä, mutta näytösten välisenä taukona Polina ehti vierailemaan Voicen radiolähetyksessä messuille pystytetyssä studiossa.

Juontajat Petra Soikkeli ja Olli-Pekka Kursi halusivat tietää, mikä catwalk-mallin työssä on haastavinta.

- Kengät. Aina ennen näytöksiä saa jännittää, minkälaiset kengät saa ja millaista niillä on kävellä.

Kenkäjännitys liitttyy siihen, että vaikka kaikille näytösmalleille menevät yleensä koon 36 vaatteet, on heidän kengännumeroissaan suuria eroja. Jos pienijalkainen saa liian suuret kengät, saa hän kävellessä tehdä töitä, että kengät pysyvät jalassa. Pari numeroa liian pienien kenkien sullominen jalkaan taas voi olla todellinen haaste. Ja vaikka jalkaan saisikin oikean kokoiset kengät, tietää jokainen, miten epämukavat uudet kengät saattavat aluksi olla.

Lavamallin työ näyttää helpolta. Täytyy vain kävellä lavan päästä päähän. Tosiasiassa siinäkin on omat haasteensa. Oikea kävelytyyli, koreografiassa sovitut käännökset ja poseeraukset, oikea vauhti, ryhti, vaatteiden kantaminen ja kasvojen ilme ovat kaikki asioita, jotka täytyy muistaa. Ja vaikka jalassa olisi miten vaikeat kengät ja hameen helma uhkaa mennä kenkien alle, täytyy ryhti pitää suorana ja suunnata katse eteenpäin.

- Catwalkilla keskittyn niin täysillä siihen, mitä teen, että en edes näe ympärilleni. Vasta näytöksen jälkeen tulee kysyttyä, oliko siellä paljon yleisöä.

Lue kaikki I Love Me -messujen uutiset täältä.

Kilpailut

Uusimmat