Etkö odottanut kuivumista? 4 vinkkiä kynsilakan poistoon paikoista, joihin se ei kuulu

21.02.2014 18:15 - Linda Arponen

Kaikki kynsilakan käyttäjät tietävät, ettei tuoreen lakan kanssa pidä lähteä liian nopeasti liikkeelle.

Luultavasti kaikki kynsilakkaa koskaan kokeilleet naiset ovat olleet joskus siinä tilanteessa, ettei lakka olekaan kuivunut niin nopeasti kuin tuli luultua. Sen lisäksi, että kynsiin tulee sotkun seurauksena rumia viiltoja, voi myös ympäristö tahraantua.

Tahrat on kuitenkin mahdollista poistaa lähes miltä tahansa pinnalta. Tähän, kuten muuhunkin tahranpoistoon vaikuttaa kuitenkin nopeus; mitä pikemmin sotkun putsaa, sitä paremmin se myös irtoaa.

Ohessa neljä vinkkiä kynsilakan poistoon erilaisilta pinnoilta.

Kynsilakan poisto puusta

Älä ensinnäkään yritä poistaa lakkaa puupinnoilta kynsilakanpoistoaineella. Näin siksi, että kynsilakanpoistoaine on niin voimakasta ainetta, että se voi pilata pinnan ja jättää tilalle vain pahemman näköiset tahrat. Käytä mieluummin hiuslakkaa: suihkuta sitä runsaasti lakkatahran päälle. Odota noin 20 sekuntia ja pyyhi. Joudut ehkä toistamaan operaation muutaman kerran, mutta on se parempi vaihtoehto kuin kynsilakkaiset huonekalut.

Kynsilakan poisto kankaasta

Kynsilakanpoistoaine voi olla hyvä vaihtoehto, mutta toisaalta se voi pilata joitakin värejä ja kangasmateriaaleja. Toisin sanoen testaa ainetta ennen varsinaista tahranpoistoa johonkin kankaan huomaamattomampaan kohtaan. Pese kangas kynsilakanpoistoaineen jälkeen vielä kunnolla. Jos kynsilakanpoistoaine vaikuttaa kuitenkin liian rankalta kankaallesi, testaa hiuslakkaa.

Kynsilakan poisto hiuksista

Jos sotkit kiireessä sekä kyntesi että hiuksesi, on ratkaisu tilanteeseen onneksi helppo. Jos lakka on vielä märkää, hiero tahraan asetonitonta kynsilakanpoistoainetta. Jos lakka on ehtinyt kuivua, levitä tahraan hoitoainetta tai öljyä ja hiero, kunnes kynsilakka irtoaa.

Kynsilakan poisto matosta

Tähän vaikuttaa maton väri. Jos matto on vaalea tai valkoinen, on asetoniton kynsilakanpoistoaine luultavasti paras vaihtoehto. Jos matto on tumma, etkä ole varma värinpitävyydestä, kokeile suihkuttaa tahraan hiuslakkaa tai hiero siihen alkoholia. Yritä sen jälkeen imeyttää lakka pesusieneen tai talouspaperiin.

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat