7 kauhistuttavaa faktaa kosmetiikasta

20.05.2014 22:45 -

Tiedätkö, mitä kaikkia raaka-aineita käyttämäsi kosmetiikka sisältää ja mitä ne voivat tehdä kehollesi? Amerikkalainen sivusto kokosi kauheimpia kosmetiikkafaktoja informatiiviseen videoon.

Kosmetiikkaa on käytetty kaunistautumiseen jo vuosituhansia. Muinaisessa Egyptissä meikiksi kelpasi tumma savi, jota ihmiset hieroivat luomiinsa ja ripsiinsä saadakseen silmänsä näyttämään dramaattisemmilta. Nykyään meikkeihin ja kosmetiikkaan käytetään kaikenlaisia ainesosia maan ja taivaan väliltä, eikä niistä kaikki ole ihan terveellisimmästä päästä.

Alla BuzzFeedVideon listaamia kosmetiikkafaktoja:

1. Euroopassa kosmetiikkateollisuus on kieltänyt 1373 kemikaalia, kun vastaavasti Amerikassa kiellettyjä aineita on kahdeksan.

2. Formaldehydi on voimakashajuinen kaasu, jonka tiedetään aiheuttavan syöpää. Sitä löytyy muun muassa kynsilakoista, shampoista, hiusgeeleistä ja voiteista.

3. Triklosaani on bakteereita ja sienikasvustoja tuhoava aine. Sitä käytetään muun muassa saippuoissa, deodoranteissa, ja hammastahnoissa. Ihmiskehossa se häiritsee kehon normaalia hormonitoimintaa.

4. Monet voiteet sisältävät parabeeneja, jotka ovat säilöntäaineita. Parabeeneja on löydetty esimerkiksi rintasyöpäkasvaimista.

5. Etyleenioksidi on tunnettu syöpää aiheuttavasta vaikutuksestaan ja sitä käytetään muun muassa tuoksuissa ja shampoissa.

6. Lyijy on linkitetty muun muassa oppimis- ja käytösongelmiin. Sitä löytyy huulipunasta, meikkivoiteesta ja yli 600 sadasta muusta kosmetiikan tuotteesta.

7. Amerikassa kosmetiikkayhtiöiden ei tarvitse lain mukaan todistaa tuotteidensa turvallisuutta.

Kerroimme aikaisemmin siitä, miten luonnonkosmetiikkaa valmistetaan. Artikkelin pääset lukemaan tästä.

Lähde: BuzzFeedVideo

Kilpailut

Uusimmat