Iho sileäksi kesäksi: 7 asiaa, jotka sinun täytyy tietää ennen vahausta

13.06.2014 22:15 - Minna Talstila

Ihoa ei kannata vahata ennen asianmukaisia valmisteluja. 

Kesällä kuljetaan vähissä vaatteissa ja siksi olisikin mukavaa, että karvoja ei repsottaisi joka puolelta. Sääret, kainalot ja bikinirajat on hyvä saada sileäksi ja vielä mahdollisimman pitkäksi aikaa ja vahaamalla se onnistuu. On kuitenkin hyvä tietää muutamia asioita, ennen kuin vahaushommiin ryhtyy.

1. Harkitse kotivahausta

Jos vahaat ihokarvasi kotona, on sinulla pienempi todennäköisyys saada tulehduksia. Kun teet vahauksen itse, voit varmistaa että kädet todella ovat puhtaat. Karvanpoistoon käytetyt välineet olisi myös hyvä puhdistaa etukäteen alkoholilla maksimaalisen puhtauden varmistamiseksi. 

2. Jos valitset kauneushoitolan, tee taustatyöt hyvin

Kun valitset salonkia, jossa kriittiset paikkasi vahataan, kannattaa sinun kysyä neuvoa ystäviltä. On todella iso plussa, jos joku heistä voi kokemuksiensa perusteella suositella sinulle jotain tiettyä kauneushoitolaa. Myös internet on vaihtoehtoja punnitessa hyvä lähde. Sieltä voit löytää aikaisempien kävijöiden arvosteluja. 

3. Vältä kuivattavien tuotteiden käyttämistä

Ennen vahausta sinun tulisi välttää noin viikon verran kuivattavien tuotteiden käyttämistä. Ne kun voivat tehdä ihosta herkemmän kuin normaalisti, minkä vuoksi vahaus voi aiheuttaa ihoon ärsytystä.

4. Älä vahaa ihoasi kuukautistesi aikana tai niitä edeltävällä viikolla

Ihoa ei kannata vahata kuukautisten aikana tai niitä edeltävänä viikolla, koska silloin keho on herkkä kivulle. 

5. Lievitä kipua etukäteen

Jos vahaat kehostasi erityisen herkkiä alueita, kuten bikinirajoja, kannattaa sinun yrittää lievittää kipua etukäteen esimerkiksi särkylääkkeen avulla. Voit myös sivellä ihoa jäällä puuduttaaksesi sitä. Vahauksen jälkeen kannattaa iholle levittää aloe-pohjaista voidetta, joka ei sisällä alkoholia. 

6. Älä urheile heti vahauksen jälkeen

Hikoilemisen myötä vahatulle alueelle voi kantautua helposti bakteereja, minkä vuoksi urheilemista kannattaa välttää heti karvanppoiston jälkeen. 

7. Soita lääkärille, jos vahattu alue on kipeä vuorokauden jälkeenkin

Jos havaitset ihossasi jotain erikoista vahauksen jälkeen, on sinun hyvä ottaa yhteyttä terveyskeskukseen. Jos siis iho on kipeä vielä 24 tunnin jälkeen tai siinä esiintyy turvotusta tai märkimistä, on sinun pyydettävä asiantuntijan arviota. 

Jos et kuitenkaan uskalla vahata ihokarvojasi, voit kokeilla kivuttomampaa taktiikkaa, eli sheivausta. Hyviä vinkkejä ihokarvojen ajeluun löydät täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat