Vältä haavat, ihottumat ja näppylät - sheivausvinkit, joilla onnistut varmasti

07.06.2014 14:15 - Katariina Näreaho

Näillä vinkeillä ihokarvojen ajelu onnistuu ilman suurempia onnettomuuksia.

Ihokarvojen ajelu on taitolaji - tai siltä se toisinaan ainakin tuntuu. Jotta välttyisit ikäviltä haavoilta, ihottumalta ja tulehtuneilta karvatupeilta, lukaise nämä vinkit.

Älä koskaan kuivasheivaa

Kiireessä moni sortuu ajelemaan ihokarvansa ilman vettä ja sheivausgeeliä. Tämä on kuitenkin suuri virhe, sillä juuri kuivasheivaus rikkoo ihon ja aiheuttaa ikäviä näppyjä. Samalla höylä kuorii ihon pintaa ja kerää mukanaan kuivaa ihosolukkoa.

Pidä höylä kuivana

Liian moni säilyttää höyläänsä suihkussa, mikä tuntuu kätevältä, sillä se on käden ulottuvilla aina. Tähän kuitenkin kannattaa tehdä muutos ja siirtää höylä kuivaan paikkaan, jotta terät eivät ruostuisi. Ruoste nimittäin on omiaan aiheuttamaan naarmuja ja ihottumaa iholle.

Kuori iho ensin

Jos kuorit ihosi vasta sheivauksen jälkeen, ärsytät ihoasi entisestään. Ihokarvojen ajelu ei ole aina kovin hellävaraista, joten kuorinta on hyvä tehdä ennen sheivausta. Tämä myös poistaa iholtasi kuolleen ihosolukon, jolloin se ei keräänny terään.

Älä käytä saippuaa

Käytä aina sheivaamiseen tarkoitettuja geelejä ja vaahtoja. Jos tuote pääsee loppumaan, älä sorru saippuaan, sillä se kuivattaa ihoa, eikä liukasta tarpeeksi. Kokeile sen sijaan hoitoainetta!

Älä höylää liikaa

Älä höylää edestakaisin liikkein, tämä ärsyttää ihoa entisestään. Pyri höyläämään aina kerralla kaikki karvat pois, jotta et altista herkkää hipiääsi terälle liian usein.

Ajele oikeansuuntaisesti

Kainalokarvat kasvavat monensuuntaisesti, joten kainaloiden sheivaamisessa parhaan tuloksen saat, kun ajelet karvoja eri suunnista. Säärissä sen sijaan yhdensuuntainen, alhaalta ylös nouseva liike on paras. Jos ihosi on hyvin herkkä, kokeile ajella säärikarvasi karvojen kasvusuunnan mukaisesti, eli ylhäältä alas. Lopputulos ei välttämättä ole paras, mutta ihosi ei ärsyynny yhtä paljon.

Huuhtele terät

Jokaisen vedon yhteydessä ja höyläämisen jälkeen on tärkeää huuhdella terät huolellisesti. Näin saat parhaan mahdollisen lopputuloksen, eikä höylään kerry bakteereja.

Vaihda höylä tarpeeksi usein

Muista vaihtaa höylä riittävän usein. Terät tylsyvät, keräävät kuollutta ihosolukkoa, saippuaa ja bakteereja, joten ne eivät ole pitkäikäisiä. Vaihda teräosa kolmen käyttökerran jälkeen ja varsi aina kuuden käyttökerran jälkeen.

Lähde: Bellasugar

Kilpailut

Uusimmat