Hoitaa näppylöitä, poistaa hajuja - katso mihin kaikkeen hammastahnaa voi käyttää

01.07.2014 09:00 - Reija Saarinen

Hammastahnalla voi tehdä paljon muutakin kuin pitää hampaat kunnossa.

Hammastahna on aine, jota voi käyttää hampaidenhoidon lisäksi myös moneen muuhun tarkoitukseen. Alla muutama käyttötarkoitus, johon tämä jokaisesta kodista löytyvä aina tehoaa.

1. Näppylöiden hoitaja

Hammastahna on oiva apu näppylöiden hoitoon. Se nimittäin kuivattaa finnin ja samalla se vähentää tulehdusta iholla. Näin se auttaa ikäviä näppylöitä paranemaan nopeammin.

2. Palovammojen parantaja

Pieniin palovammoihin voi huoletta laittaa hieman hammastahnaa. Se antaa nimittäin välittömästi mukavan viilennyksen kuumottavaan ihoon. Älä kuitenkaan laita hammastahnaa rikkinäiselle iholle.

3. Hajujen poistaja

Hammastahnan avulla voi poistaa kätevästi myös ikäviä hajuja. Sen avulla saa käsistä pois muun muassa sipulin, valkosipulin ja kalan hajun. Hiero siis tahnaa käsiin ja huomaat tuoksun kadonneen.

4. Ihon rauhoittaja

Hammastahnan avulla voi myös rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Se auttaa muun muassa sietämään paremmin hyönteisten puremia, sillä se vähentää tulehdusta ja hillitsee kutinaa.

5. Tahranpoistaja

Vaatetahrat voi kätevästi poistaa hammastahnan avulla. Hiero tahraan hammastahnaa ja pese vaate. Muista kuitenkin, että värilliset vaatteet voivat kärsiä tästä.

6. Kenkien kiillottaja

Hammastahnan avulla voit pitää lempikenkäsi kiiltävinä. Levitä hammastahnaa likaiselle alueelle, puhdista harjan avulla ja pyyhi pois.

7. Värikynätahrojen poistaja

Jos seinälle on tullut ikävä tahra värikynästä, saat sen pois kätevästi hammastahnan avulla. Hiero hammastahnaa märällä liinalla seinään ja huomaat tahran katoavan.

8. Korujen kiillottaja

Hiero hopeakoruihin hieman hammastahnaa ja anna sen vaikuttaa yön yli. Aamulla voit puhdistaa korut pehmeällä liinalla. Älä kuitenkaan kokeile kikkaa helmiin.

9. Naarmujen poistaja

Hammastahnan avulla voit kätevästi poistaa naarmut DVD- ja CD-levyistä. Lisää pinnalle hieman hammastahnaa ja hiero hellästi ja huuhtele.

Myös kynsilakka on oiva apu kodinhoidossa. Kätevät vinkit voit katsoa täältä.

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat