Oletko valinnut hiuslakkasi pidon aina väärin perustein? 7 yllättävää faktaa

07.08.2014 21:15 - Susanna Karttunen

Useimpien naisten kauneudenhoitotarvikkeiden joukosta löytyy hiuslakka. On kuitenkin asioita, joita monet eivät tiedä kyseisestä hiustenhoitotuotteesta.

Useimmat naiset suihkuttavat kuontaloonsa hiuslakkaa joka päivä. Mutta kuinka moni lopulta tietää tarkkoja faktoja kyseisestä kauneustuotteesta?

1. Hiuslakka voi tehdä hyvää kutreille

Moniin lakkoihin on lisätty hiuksia hoitavia ja korjaavia ainesosia, joten toisin kuin monesti ajatellaan, voi hiuslakka tehdä jopa hyvää kuontalollesi. Ainesosat mainitaan aina pullon kyljessä.

2. Pidon voimakkuus riippuu hiustyypistäsi

Jokaisessa hiuslakkapullossa määritellään, onko lakan pito kevyttä, keskivahvaa vai vahvaa. Monet luulevat pidon voimakkuuden määrittävän sitä, kuinka hyvin kampaus pysyy kasassa. Tosiasiassa se paljastaa, millaiselle hiustyypille lakka sopii. Kevyt pito toimii parhaiten hennoille hiuksille, keskivahva keskipaksuille kutreille ja vahvin pito taas kaikkein paksummille hiuksille.

3. Hiuslakkaa ei kannata suihkuttaa liikaa

Parhaan pidon saamiseksi kannattaa lakkaa suihkuttaa noin 15 sentin etäisyydeltä tasaisesti vasemmalta oikealle. Sitä ei tarvitse suihkuttaa useita kertoja.

4. Kalliimmat hiuslakat ovat hintansa arvoisia

Kalliimmat tuotteet eivät jätä hiuksiisi jäämiä lakasta. Niissä on myös enemmän aineita, jotka ovat hyviä hiuksillesi, ja pitävät todennäköisemmin kampauksesi kasassa.

5. Lakkapulloa voi käyttää kihartimena

Voit unohtaa kuumat muotoiluvälineet ja käyttää hiuslakkapulloa niiden sijasta. Kierrä juuri lakalla suihkutetut hiukset pullon ympärille. Tällä teet laineita hiuksiisi.

6. Hiuslakka ei vanhennu helposti

Toisin kuin muiden tuotteiden kanssa, hiuslakan vanhenemispäivää ei tarvitse pitää silmällä. Se kestää niin kauan, kun lämpötila ei muutu liikaa. Liian kylmä ja kuuma voi pilata lakan, joten älä ota pulloa mukaan rannalle tai kanna sitä laukussasi kovalla pakkasella.

7. Hyvä shampoo on hiuslakan paras kaveri

Halvat hiuslakat jättävät hiuksiin jäämiä ja hiutaleita. Sen vuoksi kannattaa investoida laadukkaaseen shampooseen, joka pesee jämät pois.

Uutisoimme aiemmin yllättävistä hiustenhoitovirheistä, joihin moni sortuu tietämättään. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Womens' Health

Kilpailut

Uusimmat