Korkokengissä ei tarvitse kärsiä: Katso ammattilaisen vinkit ja säästy jalkakivuilta

19.10.2014 19:15 - Laura Sulkava

Korkokengät voivat nostaa itseluottamusta ja saada rinnan nousemaan rottingille. Niiden takia ei tarvitse kärsiä, vaan pienillä valinnoilla voi säästää jalkoja turmiolta.

Valitsemalla omalle jalalle sopivat kengät voi välttää ikävät kivut ja ongelmat. Jalkojen säännöllinen hoitaminen on tärkeää niiden hyvinvoinnin kannalta, ja lisäpehmikettä voi kenkiin tuoda silikonisilla pehmusteilla. Alla koottuna ammattilaisen vinkkejä korkokenkävalintaan.

Oikea malli omalle jalalle

Kaikkein tärkein asia, minkä vain, kenkien ostamisessa on valita omalle jalalle sopiva malli ja koko. Jos sinulla on esimerkiksi lättäjalka, valitse leveä pohjallinen. Jos et tiedä minkälainen jalka sinulla on, pyydä ammattilaista kertomaan sinulle ja pyydä kenkäkaupassa apua koulutetulta myyjältä.

Ei ole väliä kuinka hienot kengät ovat, jos ne ovat liian pienet tai suuret. Osta vain juuri omankokoisesi kengät ja jätä hyllyyn ihanat blingblingit, joista sinun kokosi on loppu.

Koron korkeus

Toinen todella tärkeä asia on valita korot tilanteen mukaan. Tietyn korkuiset korot sopivat tiettyihin tilanteisiin. Kenkiä valitessa ota huomioon päivän ohjelmasi. Jos juokset kaupoissa ja palavereissa koko päivän, eivät korkeimmat korot ole ehkä paras valinta. 

Treffit, joissa vietät suuren osan ajasta istualtaan, taas voivat olla oiva hetki laittaa näyttävimmät korot alle.

Platform-korkokengät

Korkokengät, joissa on päkiän allakin korkoa, ovat jaloille hellemmät kuin ohutpohjaiset. Ne tuovat jaloille lisää pituutta, mutta ovat silti mukavat jalassa.

Hiustenkuivaajan taika

Hiustenkuivaaja toimii nahkakengille. Jos olet juuri ostanut nahkaiset unelmat, joita käytät ensimmäistä kertaa tai tauon jälkeen, niille kannattaa antaa pieni lämpökylpy. Kovat ja joustamattomat kengät antavat periksi ja muotoutuvat jalkaan sopiviksi

Laita korkkarit jalkaan ja lämmitä niitä puhaltamalla hiustenkuivaajalla reilun 20 senttimetrin etäisyydeltä. Noin minuutin kuluttua kengät alkavat tuntua huomattavasti mukavammilta.

Katso myös aikaisemmin julkaisemamme juttu erilaisista jalkakylvyistä sekä vinkeistä pehmeisiin ja kauniisiin jalkoihin.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat