Älä vielä pätkäise! 5 asiaa, jotka jokaisen tulisi ottaa huomioon ennen kampaajalle menoa

19.12.2014 18:45 - Reetta Haverinen

Hiuksia ei kannata pätkäistä lyhyiksi vain hetken mielijohteesta.

Hyvä hiustyyli imartelee kantajansa persoonaa ja kasvonpiirteitä. Oikean mallin ja sävyn etsiminen saattaa viedä aikaa, mutta asiansa osaava parturikampaaja osaa usein opastaa sopivan tukkatyylin löytämisessä. Jos tahdot tehdä hiuksillesi radikaalin muutoksen, on parasta harkita asiaa muutaman yön yli. Pohdi hetki varsinkin seuraavia asioita, ennen kuin istahdat kampaamon tuoliin:

1. Huomioi kasvojesi muoto

Kasvojesi muodoilla on paljon merkitystä siihen, minkälainen tukkatyyli sinulle sopii parhaiten. Ovaaleille kasvoille sopii lähes leikkaus kuin leikkaus, mutta esimerkiksi neliönmuotoisille kasvoille ei suositella polkkapituisia hiuksia, sillä ne korostavat entisestään kasvojen kulmikkuutta.

2. Tunne hiustesi laatu

Jos tukkasi ovat piikkisuora ja helposti rasvoittuva, et voi millään ilveellä saada itsellesi Blake Livelyn hiuksia. Jos taas hiuksesi tapaavat kihartua, on tasamallisen polkan leikkaaminen lähes mahdoton ajatus. Kun tiedät miten kutrisi käyttäytyvät, osaat valita paremmin itsellesi sopivan hiusmallin.

3. Ole realistinen

Ennen kuin marssit kampaajalle, ota huomioon, että ihailemiesi julkkisten hiukset ovat pullollaan lisäkkeitä ja upeiden kampausten takana on usein joukko hiusalanammattilaisia. Vaikka kuinka tahtoisit itsellesi Jennifer Lopezin kahvinsävyiset kutrit, voi toiveen toteuttaminen olla varsin vaikeaa ilman monien satojen eurojen panostusta kampaamopalveluihin.

4. Ota elämäntyylisi huomioon

Jos olet kiireinen ja sinulla ei ole aikaa laittaa hiuksiasi, ei sinun kannata leikkauttaa itsellesi mallia, joka vaatii ilmakiharrinta ja muotoilutuotteita näyttääkseen hyvältä. Jos taas liikut ja treenaat paljon, on pitkän tukan kanssa eläminen huomattavasti työläämpää kuin lyhyen mallin kanssa.

5. Mieti, oletko valmis radikaaliin muutokseen

Ennen kuin muutat hiustesi mallia, mieti asiaa vielä kertaalleen. Hiukset eivät kasva hetkessä takaisin, joten päähänpistosi saattaa harmittaa jälkikäteen. Pienten muutosten teko ei välttämättä vaadi päivien harkinta-aikaa, mutta esimerkiksi otsatukan leikkauttamista tai rastojen ottamista kannattaa pohtia useampaan otteeseen.

Minkälainen hiusmalli sinun kasvoillesi sopii? Lue lisää täältä.

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat