9 tapaa, joilla vahingoitat hiuksiasi huomaamattasi

07.06.2015 14:15 - Tiina Svensk

Milloin viimeksi olet puhdistanut hiusharjasi tai miettinyt, mitä tuotteita käytät hiustenhoidossasi? Omat hiustenhoitorutiinit kannattaa tarkistaa, jotta saisit terveet ja kauniit hiukset

Pienetkin asiat hiustenhoidossa vaikuttavat hiuspohjamme ja kutriemme hyvinvointiin. Cosmopolitan -sivusto kokosi yhteen tapoja, joilla vahingoitat hiuksiasi. Jos siis haaveilet hyväkuntoisesta ja kauniista kuontalosta, kannattaa päivittää esimerkiksi tapasi harjata hiuksia ja käyttää hiustuotteita:

Käytät likaista harjaa

Milloin viimeksi olet puhdistanut hiusharjasi, joka kerää likaa ja vanhaa ihosolukkoa hiuksistasi jokaisella käyttökerralla? Puhdista hiukset pois harjasta aina harjauksen jälkeen, ja kerran kuussa puhdista kammat ja harjat ruokasoodalla ja vedellä. Liota välineitä muutaman minuutin ajan ja huuhdo huolellisesti. Ruokasooda poistaa öljyjä, jotka voivat jäädä harjaan hiuksista.

Hiuslenkkisi ovat huonolaatuisia

Kireälle vedetyt kampaukset vahingoittavat ja väsyttävät hiusta, ja huonosta materiaalista valmistetut hiuslenkit lisäävät hiusten katkeilua. Mitä pehmeämpää materiaalia ponnarisi on, ja mitä löysemmän poninhännän itsellesi kietaiset, sitä paremmin hiuksesikin voivat.

Altistat hiukset kemikaaleille

Kemikaalit ovat huonoksi aivan mille tahansa osalle kehostasi - niin myös hiuksille. Liika värjääminen, tuotteiden runsas käyttö ja kemikaaleja sisältävät hiusnaamiot jättävät aina jälkensä hiuksiin. Yritä siis minimoida hiusten altistuminen kemikaaleille, ja kerro kampaajallesi aina, jos tietty käsittely on aiemmin vahingoittanut hiuksiasi tai hiuspohjaasi.

Kuumennat liikaa

Liika lämpökäsittely kuivattaa hiusta, mikä saa latvasi näyttämään huonokuntoisilta. Sen vuoksi hiuksia ei kannata käsitellä liian kuumalla. Hiukset kannattaa myös käsitellä aina mahdollisimman kuivina, sen vuoksi niitä ei kannata föönata aivan märkinä. Odota, kunnes hiukset ovat kuivuneet hieman.

Et käytä lämmöltä suojaavia hiustuotteita

Lämmöltä suojaavat tuotteet kosteuttavat hiusta ja suojaavat latvoja kuumuudelta, jolloin ne pysyvät terveinä ja hyvännäköisinä. Suihkuta tuotteet noin 15 senttimetrin päästä hiuksistasi ennen suoristamisen, kihartamisen tai föönaamisen aloittamista, ja varmista, että suojaat jokaisen kerroksen etkä vain päällimmäisiä hiuksia.

Et käy kampaajalla tarpeeksi usein

Etsitkö jatkuvasti kaksihaaraisia hiustesi lomasta? Kaksihaaraiset ovat merkki siitä, että olisi aika käydä kampaajalla. Ne heikentävät hiusta ja aiheuttavat aina suurempia kaksihaaraisia, joten jos haluat kasvattaa hiuksiasi ja pitää ne terveinä, latvat kannattaa siistiä joka kuukausi. Jos haluat kasvattaa hiuksiasi, latvat voi siistiä joka toinen kuukausi. Kuolleet latvat eivät tuo pituutta hiuksiin, joten siistiminen mahdollistaa myös terveiden hiusten kasvun.

Harjaat tyvestä latvoihin

Harjaaminen tyvestä latvoihin aiheuttaa hiusten katkeilua. Lempeämpi tapa selvittää takut hiuksista on aloittaa latvoista, ja harjata hiukset pienissä osioissa edeten alhaalta ylöspäin. Tällä tavoin et harjaa hiuksiasi suurissa osioissa ja kisko harjaa läpi takkujen, vaan selvität pienen alueen kerrallaan lempeämmin.

Et käsittele kosteita hiuksia tarpeeksi lempeästi

Märkien hiusten latvat ovat herkemmät käsittelylle kuin kuivien hiusten. Sen vuoksi märät hiukset kannattaakin selvittää aina harvalla kammalla, jotta ne eivät katkeile tai heikenny.

Käytät liikaa hiustuotteita

Liiallinen hiustuotteiden käyttö vahingoittaa hiuksen omia öljyjä, etenkin jos omat hiukset ovat jo ennestään hauraat. Silloin liika tuotteiden käyttäminen saa latvasi raskaiksi ja latistaa hiuksia. Lämpösuoja ja kuivashampoo ovat tärkeitä hiustuotteita, mutta muuten hiustuotteita kannattaa käyttää säästellen.


Lue myös: Käytäthän shampoota oikein? Omat ohjeet jokaiselle hiustyypille

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat