Stailisti haastaa suomalaisnaiset: Etsi peilistä vain positiivisia asioita viikon ajan!

13.07.2015 09:15 - Senni Loikala

Suosikkistylistin mukaan liian moni hankkii vaatteita, joilla tahtovat pelkästään peittää huonot puolensa. 

Stylisti Ida Jokikunnas liputtaa sen puolesta, että omia hyviä puoliaan tulee korostaa pukeutumalla. Vaatekauppoihin kannattaisi lähteä vain positiivisella asenteella, eikä huonoja puoliaan miettien.

- Pitää tuntea itsensä ja olla ylpeä omista hyvistä piirteistään, joita korostamaan etsitään vaatteita. Jollekin se on, että haluaa löytää esimerkiksi vyötäröään korostavan vaatteen, Jokikunnas sanoo.

Valitettavan monelle kuitenkin pelkkä mukavuus tai peittäminen ratkaisevat shoppaillessa. Jokikunnaksen mukaan on yleistä, että tavalliset suomalaiset naiset tahtovat peittää allinsa ja takamuksensa.

- Jos haluat peittää jotakin, niin aina vastapainoksi pitää korostaa. Kun keskityt pelkkään peittämiseen, niin lopulta kaikkien huomio kiinnittyy vain siihen, stylisti sanoo.

Peitä takapuoli panostamalla yläosaan

Mikäli tahtoo peittää esimerkiksi takapuoltaan, tulee stylistin mukaan panostaa vastineeksi yläosaan.

- Kannattaa valita jotakin kuosia tai ihania värejä yläosaan, mikä nostaa ihmisten katseet ylemmäs. Hieno leikkaus paidassa toimii myös, Jokikunnas kertoo.

- Ja jos sinulla on makeat käsivarret, niin valitse hihaton paita ja sipaise kosteusvoidetta käsivarsiin, jotta ne kuultelevat kauniisti, hän jatkaa.

Haaste

Jokikunnaksen mukaan monilla suomalaisilla on itsetunto-ongelmia, koska unohdamme herkästi omat hyvät piirteemme. Stylisti haastaa naisia katsomaan itseään uusin silmin.

- Kaikkien naisten kannattaa kokeilla ensin viikon ajan sellaista, että aina kun katsoo itseään peilistä, niin etsii sieltä pelkästään positiivisia asioita ja keskittyy niihin. Se tekee fiilikselle niin hyvää, alat korostamaan itseäsi ja näyttämään paremmalta.

Lue myös: Käännä erilaisuus voitoksi: 7 "pikkuvikaa", jotka tekevät sinusta ihmeellisen

Kilpailut

Uusimmat