Kuva: Fotolia

Luulitko, että ikääntyminen näkyy ensimmäisenä kasvoissasi? Erehdyit

25.02.2016 20:15 - Emma Ylistalo

Kasvojen ennenaikaista ikääntymistä hoidetaan monin tavoin, mutta huomio kannattaa kiinnittää myös vähän alemmas.

Kun ajattelet ikääntymistä ja mietit, kuinka voisit estää sitä, ajattelet varmaankin useimmiten kasvojen ihonhoitoa? Kasvosi eivät kuitenkaan ole se osa kehostasi, joka ikääntyy nopeiten. Itseasiassa, se osa on rintasi.

Genome Biology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa on löydetty, että rintakudos on se osa kehosta, joka on kaikista herkin ikääntymisen vaikutuksille.

Rinnat altistuvat monille elementeille, jotka voivat aiheuttaa roikkumista ja ikääntymistä. Ensinnäkin muutokset rintojen koossa laihdutuksen, painonnousun tai raskauden takia aiheuttavat iholle ja kudokselle venymistä -ja se taas vähentää ihon kimmoisuutta. Tätä prosessia voi auttaa hidastamaan se, että kosteutat rintakehäsi ihon päivittäin samalla tavoin, kun kosteutat kasvosi.

Toinen iso syyllinen tähän on rintakehän altistuminen auringolle, sillä se nopeuttaa ihon ikääntymistä ja näin iho menettää kiinteyttään. Avonaiset topit tai bikinit voivat siis altistaa rintasi haitalliselle auringonvalolle. Muista siis kesäaikaan lisätä aurinkorasvaa ahkerasti myös rintakehälle tai käytä paitoja, jotka suojaavat tämän alueen.

Kun siis tästä eteenpäin ajattelet ikääntymistä estävää ihonhoitoa, älä jätä sitä ainoastaan kasvojen alueelle, vaan lisää rintojesi ja rintakehän alue myös mukaan hoitorutiineihisi.


Lähde: Good Housekeeping 

Lue myös: 4 ruoka-ainetta, jotka saavat ihosi hehkumaan

Kilpailut

Uusimmat