5 tärkeää neuvoa: Kuinka saada korkokengät tuntumaan mukavilta

14.03.2014 12:15 - Karoliina Kotala

Miljoonat naiset ympäri maailmaa tuskailevat päivittäin kipeistä jaloista korkeiden korkojen vuoksi. On kuitenkin olemassa muutama elintärkeä ohje, joiden avulla kipeät koivet ovat historiaa.

Cosmopolitan-sivusto listasi viisi tärkeää neuvoa, joiden avulla jokainen nainen voi nauttia korkokengistään ilman kipua.

1. Koron sijainti
Ostaessasi korkokenkää, katso missä koko sijaitsee. Jos korko on liian takana, se ei tue tarpeeksi.


Koron tulisi sijaita mahdollisimman keskellä kantapään alla, jotta se antaa parhaan mahdollisen tuen jalalle.

2. Pohjan paksuus
Päkiän alla olevan kohdan tulisi kengässä olla tarpeeksi paksu, jotta se pehmentää hiukan askelta. Jalat eivät kipeydy, kun päkiän alla on enemmän massaa. Voit myös lisätä kenkään geelipehmusteen, joka pehmentää askelta.

3. Pohjan kovuus
Pysyttele kaukana kengistä, joiden pohja on puuta tai kovaa muovia. Kumi- tai nahkapohjat ovat pehmeämmät ja joustavammat ja tuntuvat siten myös jalassa miellyttävämmiltä.

4. Koron leveys
Mitä leveämpi korko kengässä on, sitä tukevammalta kenkä tuntuu jalassa. Valitse siis kenkä, jonka korko on tarpeeksi tukeva, niin et kävellessäsi joudu jännittämään jalkojasi liikaa kävellessä.

5. Tukevuus
Mitä helpompi sinun on sujauttaa jalka kenkääsi, sitä vaikeampi niillä on kävellä. Toisin sanoen, mitä tukevammin kenkä on jalassasi kiinni, sitä paremmin niillä kävelet. Kengän tulisi olla jalkasi jatke, joten valitse kengät, joissa on tarpeeksi remmejä ja tukea.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat