Viisi myyttiä kynsistä - älä usko näitä

09.08.2013 15:15 - Reija Saarinen

Vahvat ja kauniit kynnet ovat lähes jokaisen naisen unelma. Unelmakynnet saadakseen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin. 

 Alla viisi kynsiin ja niiden hoitoon liittyvää myyttiä. 

1. Et voi estää kynsien kellastumista

Väärin. Jos et laita kynsilakan alle aluslakkaa. Monet käyttävät kynsilakkaa päivittäin, mutta eivät tule ajatelleeksi, että kynsi tulee suojata. Aluslakka suojaa kynttä kellastumiselta. 

2. Kylmä vesi auttaa kynsilakkaa kuivumaan nopeammin

Tämä kikka ei toimi. Todellisuudessa kylmä vesi viivästyttää kuivumista. Lakan sisältämien luottimien täytyy haihtua, että lakka voi kuivua. Joten tähän ei auta kuin odottelu. 

3. Kynsinauhoja tulisi leikata

Kynsinauhoja ei missään nimessä kannata leikellä. Kynsinauhojen leikkaaminen saa pitkällä aikavälillä aikaan vain kynsinauhojen paksuuntumisen ja arpikudoksen. Kynsinauhat kannattaa pehmittää lämpimässä vedessä ja työntää tämän jälkeen hellästi taaksepäin. 

4. Kynsiä voi viilata mihin suuntaan vain

Tämä on totta, jos asian tekee oikein. Monet kuitenkin tekevät sen väärin, ja tällöin viilaaminen vahingoittaa kynttä. Paras on aina viilata kynsiä yhteen suuntaan. Tällöin kynnet eivät vaurioidu. Oikein viilatut kynnet myös kasvavat nopeammin. 

5. Maidon juominen kovettaa hauraat kynnet

On totta, että kalsiumi ja proteiini auttavat vahvistamaan kynsiä, mutta pelkkä maidon juonti ei auta. Vahvojen kynsien avain on monipuolinen ravinto.  

Lähde: Smashingbeaty

Kilpailut

Uusimmat