6 täysin ilmaista keinoa saada upea iho - kokeile

28.01.2014 17:45 - Karoliina Kotala

Kaunis ja terve iho ei aina vaadi kalliita kosteusvoiteita tai pitkiä kauneustoimenpiteitä. Ihon voi saada hehkumaan ilmaisillakin keinoilla.

1. Juo tarpeeksi vettä
Kohtuudessa kannattaa pysyä, mutta riittävä vedenjuonti todella saa ihon näyttämään terveemmältä ja rypyttömämmältä.

2. Nuku tarpeeksi
Termi kauneusunet ei ole tuulesta temmattu, vaan riittävä uni todella näkyy naamasta. Liian vähäiset yöunet lisäävät ohuiden juonteiden syntymistä ja vähentävät ihon kimmoisuutta.

3. Pysy poissa auringosta
Jokainen tietää, että auringossa iho on suojattava hyvin. Liika auringossaoleskelu vanhentaa ihoa ja tutkimuksissa on todettu, että jopa 90 prosenttia näkyvistä muutoksista ihossa johtuu auringosta.

4. Vältä sokeria
Sokerisia ruokia nauttiessa verensokerit nousevat nopeasti, joka aiheuttaa tulehduksen kehossa. Tämä puolestaan vaikuttaa myös ihoon tehden sen elottomamman näköiseksi ja synnyttää ryppyjä. Suosi siis tummaa riisiä, kasviksia ja terveellisiä rasvoja, kuten avokadoja, jotka pitävät ihon pehmeänä ja säteilevänä.

5. Taputtele iho kuivaksi
Sen sijaan, että hankaisit ihon kuivaksi suihkun jälkeen, käsittele sitä hellästi. Taputtele siis enimmät vedet pois iholta äläkä pyyhi tai hankaa. Saatat samalla hangata pois ihon luonnolliset öljyt, jotka kosteuttavat ihoa.

6. Älä puristele finnejä
Vaikka houkutus olisikin suuri, pidä sormesi erossa kasvojen näpyistä. Usein finnien puristelu vain pahentaa tilannetta ja ihoon pääsee bakteereja. Jos finnejä todella on pakko puristaa, käänny ammattilaisen puoleen.

Jos aamuisin peilistä katsovat väsyneet kasvot, voi ilmettään piristää muutamalla helpolla kauneuskikalla. Katso ohjeet täältä.

Lähde: HuffingtonPost

Kilpailut

Uusimmat